Haos u Grčkoj, poplave, jaka kiša i temperatura 15 stepeni a našeg suseda Crnu Goru zahvatili su veliki požari. Najkritičnije je na poluostrvu Luštica gde je evakuisano više od 100 turista i gde vatra preti kućama. 

GRČKA

Hladno vreme, kiša i jak vetar u Grčkoj napravili su velike probleme srpskim turistima koji letuju u toj zemlji. Poplave u pojedinim mestima. Temperatura se spustila na 15 stepeni. Srpski turisti fotografije nevremena objavili su na društvenim mrežama, a kiša je, između ostalog, padala u Sartiju, Leptokariji, Nikitiju, Paraliji, Nea Vrasni, Stavrosu, Pargi, Haniotiju, Pefkohoriju, Trikali.

Temperatura u pojedinim mestima bila je oko 15 stepeni. Na društvenim mrežama objavljena je i fotografija iz mesta Toroni na kojoj se vidi kako je jedan deo grada poplavljen.

Temperatura je trenutno najveća u Heraklionu, najvećem gradu Krita, gde je 27 stepeni, a slična temperatura jei u Mitileni na Lezbosu. U Solunu je 18 stepeni, Larisi 17. Oblačno vreme i severni vetar se očekuje i sutra, a veoma je moguće da će padati i kiša.  

Crna Gora

Dok u Grčkoj besni oluja u Crnoj gori besne požari. Vatrogasci se i dalje bore s vatrenom stihijom na poluostrvu Luštica odakle je jutros zbog velikog požara evakuisano 100 turista-kampera.

Evakusiani su turisti iz Ponte Vesla na Luštici, navode u MUP-u, dok mediji izveštavaju da je na poluostrvu oštećeno nekoliko kuća i da su evakuisani i meštani Begovića.

Hrvatska

Kritično s požarima je i u susednoj Hrvatskoj gde se vatra ozbiljno primakla kućama nedaleko od Splita i na Omišu. Požar je izbio i na Hvaru gde gori borova šuma.