100 eura svakom građaninu! Keš ili vaučer?

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici tri uredbe, kojima se precizira pravni okvir ko će moći da koristi državnu pomoć iz paketa ekonomskih mera vrednog 608,3 milijarde dinara, odnosno 5,1 milijardu evra.

Ministar finansija

Među tim ekonomskim merama je i pomoć svakom pounoletnom građaninu Srbije od 100 evra. Ministar ekonomije Siniša Mali je izjavio da bilo predloga da se građanima daju vaučeri, a ne keš.

Bilo je takvih predloga, ali država ostaje pri svome. Svako će dobiti 100 evra i dinarskoj protivrednosti, što znači negde oko 12.000 dinara“, istakao je Mali.

Kako je ranije rečeno taj novac mi trebalo da bude na računu svakog ko ima više od 18 godina nekoliko nedelja nekon ukidanja vanrendog stanja. Prema procenama Fiskalnog saveta, ova novčana pomoć građanima, koštaće državni budžet oko 600 miliona evra.

Izvor: Mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.