1,6 miliona dinara VTV-u, formiran novi stručni tim, komandantu Štaba uručena Zahvalnica…

Na jučerašnjoj sednici, Štab za vanredne situacije grada Valjeva je, između ostalog, naložio da se Vujić televiziji iz stalne budžetske rezerve uplati preko 1.6 milion dinara za izveštavanje tokog varednog stanja, formiran je dvočlani stručni tim za kontrolu primene mera zaštite kod pravnih lica, preduzetnika i u ustanovama kulture gde postoji rizik od vraćanja epidemije COVID-19, a kako se još navodi u izveštaju poslatom medijima, komandantu Štaba dr Slobodnanu Gvozdenoviću dodeljena je Zahvalnica Vojske Srbije “za ostvarenu saradnju i donaciju sredstava za borbu protiv zarazne infekcije COVID-19”.

Štab za vanredne situacije naložio je Odeljenju za finansije Gradske uprave da se iz stalne budžetske rezerve Vujić televizji Valjevo plati 1.641.600 dinara za izveštavanje tokom vanrednog stanja, a u skladu sa Ugovorom POV. br. 80-28/2019-01 od 24. septembra prošle godine, po računu broj 34/20 od 7. maja ove godine.

Odeljenju za finansije Gradske uprave naloženo je da, u skladu sa Zaključkom br. 112-489/1/20-04/1 od 8. aprila 2020. i računima dostavljenim od korisnika sredstava, sa namenskog podračuna otvorenog kod Uprave za trezor u cilju prikupljanja novčane pomoći tokom trajanja vanrednog stanja, prenese sredstva u iznsu od 46.080 dinara Domu zdravlja Valjevo za nabavku zaštitne opreme – 3.200 komada rukavica.

Takođe, Štab je naložio subjektima od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje grada Valjeva da dostave izveštaj o radu za vreme vanrednog stanja Gradskoj upravi, koja treba da pripremi zbirni izveštaj i analizu rada Štaba za vanredne situacije tokom vanredne situacije, prema smernicama za sadržaj izveštaja i elementima po kojima se izrađuje, dostavljenim u prilogu dopisa Sektora za vanredne situacije, Odeljenja za vanredne situacije u Valjevu od 15. maja 2020. godine i dostavi Komadantu i Načelniku Štaba za vanredne situacije najkasnije od 04. juna 2020. godine.

Obrazovan je stručni tim u sastavu Milan Mihailović, načelnik Štaba za vanredne situacije grada Valjeva i dr sci. med. Branka Miholjčić, rukovodilac Stručno – operativnog tima za zaštitu i spasavanje od epidemija, radi obilaska i kontrole primene mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID- 19 kod pravnih lica, preduzetnika i u ustanovama kulture gde postoji rizik od vraćanja epidemije.

Komandant Kasarne “Vojvoda Živojin Mišić” pukovnik Zoran Smiljanić je u ime Vojske Srbije na završetku sednice uručio komandantu Štaba za vanredne situacije dr Slobodanu Gvozdenoviću  Zahvalnicu za ostvarenu saradnju i donaciju sredstava za borbu protiv zarazne infekcije COVID-19.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.