2.dan – 32. Tenjrske večeri na letnjoj pozornici Pinokio

Dečja scena, letnje bašte Doma vojske bila je mesto održavanja predstave za decu “Hajdi”.
Ovog 04. avgusta 2018. godine, drugog dana letnjeg, valjevskog festivala – 32. Tešnjarskih večeri vaspitači Kreativne radionice “Pinokio” i Udruženje ,,Anđeli čuvari” Valjevo priredili su fenomenalan kulturni ugođaj i nezaboravan umetnički doživljaj za sjajnu publiku.
Ovu dirljivu priču o devojčici Hajdi koju silom prilika odgaja deka,devojčici Klari u kolicima, deca Kreativne radionice “Pinokio”, članovi dramske sekcije dočarali su emotivno i sa velikim žarom, kakav se retko viđa kod malih umetnika u nastajanju.
Turbulencije koje scenario donosi deca su verodostojno prenela i celom izvedbom osećala se izuzetna dinamika koja je gledaoce držala u neizvesnosti do samog kraja. Muzikom smo uplovili u priču i blistav momenat sreće i radosti osetili u taktovima kada su mladi glumci izvodili svoju plesnu koreografiju!
Mali glumci ,,Pinokijevci” na sebi svojstven način dočarali su sve segmente iz života junaka ove priče i dečjom snagom dopirli su do srca svakog posetioca, što je publika nagradila gromoglasnim aplauzom.
Nizom fotografija sačuvali smo uspomene na ovo divno veče i ovu sjajno ispričanu priču. Pogledajte foto-album naeg druga Krundze.! Pinokijevski pozdrav!

Scenario – Ana Novaković
Režija – Vesna Lazić
Umetnički saradnici – Anka Radivojević. Suzana Jakovljević, Tamara Raičević,
Marija Maksimović, Ružica Aleksić, Mirjana Živanović
Muzički saradnik – Mina Avramović
Scenografija – Ana Novaković, Olga Lazić
Koreografija – Suzana Jakovljević
Kostimografija – Modni atelje ” Ennettah ”
Producent – Vesna Lazić

Uloge:

1. Hajdi – Iva Krsmanović
2. Deka Maks – Antonije Jovanović
3. Dečak Petar – Teodor Milošević
4. Klara – Kalina Bigović
5. Devojčica Rubi – Nikolija Pantelić
6. Klarin otac( doktor Sebastijan ) – Andrej Ilić
7. Učitelj Hans – Luka Goloskoković
8. Gospođica Tineta – Miljana Despotović
9. Služavka Helga – Jana Milanović
10. Petrova majka – Ksenija Janković
11. Radnica u radnji – Una Ristanović
12. Narator – Magdalena Milanović

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.