2.dan Dečje nedelje uz Pinokijevce

Poklon predstava „Hajdi“ – Kreativne radionice „Pinokio“ Valjevo koja je održana ovog pre-podneva na velikoj sceni Centra za kulturu, ulepšala je ovaj kišoviti prvi utorak u oktobru a drugi dan Dečije nedelje. Publiku ništa nije moglo da spreči da se veselo odazove u velikom broju i sa opštim oduševljenjem i apaluzima podrži glumce dramske sekcije Udruženja „Anđeli čuvari“ Valjevo i Kreativne radionice „Pinokio“ Valjevo, među kojima su i deca predškolskih grupa Pinokio 1 i 2 IJ PU „Milica Nožica“.
Ovu emotivnu priču o devojčici Hajdi koju silom prilika odgaja deka, devojčici Klari u kolicima, deca Kreativne radionice “Pinokio”, članovi dramske sekcije dočarali su sa velikim žarom, kakav se retko viđa kod malih umetnika u nastajanju. Turbulencije koje scenario donosi deca su verodostojno prenela i celom izvedbom osećala se izuzetna dinamika koja je gledaoce držala u neizvesnosti do samog kraja. Muzikom smo uplovili u priču i blistav momenat sreće i radosti osetili u taktovima kada su mladi glumci izvodili svoju plesnu koreografiju!
Scenario – Ana Novaković
Režija – Vesna Lazić
Umetnički saradnici – Anka Radivojević. Suzana Jakovljević, Tamara Raičević,
Marija Maksimović, Ružica Aleksić, Mirjana Živanović
Muzički saradnik – Mina Avramović
Scenografija – Ana Novaković, Olga Lazić
Koreografija – Suzana Jakovljević
Kostimografija – Modni atelje ” Ennettah ”
Producent – Vesna Lazić

Uloge:
1. Hajdi – Iva Krsmanović
2. Deka Maks – Antonije Jovanović
3. Dečak Petar – Teodor Milošević
4. Klara – Kalina Bigović
5. Devojčica Rubi – Nikolija Pantelić
6. Klarin otac( doktor Sebastijan ) – Andrej Ilić
7. Učitelj Hans – Luka Goloskoković
8. Gospođica Tineta – Miljana Despotović
9. Služavka Helga – Dunja Trifunović
10. Petrova majka – Una Ristanović
11. Radnica u radnji – Nikolina Grujičić
12. Narator – Magdalena Milanović

U nastavku dana, po povratku u vrtić, razgovarali smo o osećanjima, o predstavi koju su naši Pinokievci izveli i kakve emocije smo zajedno proživljavali kroz avanturu likova iz predstave „Hajdi“.
Nastavili smo dan sa daljim, kreativnim aktivnostima u skladu sa internim programom Dečije nedelje. Deca su pravila bedževe koji reflektuju ono što žele, vole, čemu se dive, ono šta ih raduje i šta ih čini srećnim. Bedževe će ponosno nositi tokom cele nedelje.
U foto albumu koji delimo sa vama pronaći ćete puno radosti i lepih emocija, neka i vama ovaj kišoviti drugi oktobar bude nasmejan! Uživajte!

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.