60 miliona dinara u novom krugu programa unapređenja energetske efikasnosti

Grad Valjevo je među 151 lokalnom samoupravom koje će i ove godine učestvovati u nacionalnom programu unapređenja energetske efikasnosti. Na nivou Srbije biće izdvojeno 4 milijarde dinara, od čega će Ministarstvo zajedno sa gradovima i opštinama izdvojiti 2 milijarde dinara za subvencije građanima koji se prijave za učešće u programu. Ugovor je u ime Grada Valjeva sa potpredsednicom Vlade i ministarkom rudarstva i energetike Zoranom Mihajlović, u petak u Aranđelovcu, potpisao zamenik gradonačelnika Valjeva Nemanja Petrović, saopštila je PR služba Grada Valjeva.

energetska-efikasnost-1

Kako se ističe, Valjevo je jedan od tri grada koji su dobili najviše sredstava u ovom krugu. Građani Valjeva će blagovremeno biti obavešteni kada će početi prijavljivanje za ovogodišnji program, za koji je u petak potpisan ugovor u Aranđelovcu.

“U ovom krugu, za sufinansiranje programa energetske efikasnosti, sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova u Valjevu, opredeljeno je 60 miliona dinara, po 30 miliona će izdvojiti Ministarstvo i Grad Valjevo. Ovo je značajno povećanje u odnosu na prethodnu godinu, kada je za naš grad izdvojeno ukupno 20 miliona dinara. S obzirom na veliko interesovanje građana, očekivanja od ovog projekta su velika, jer će značajno doprineti smanjenju potrošnje energenata, a samim tim i smanjenju zagađenja vazduha u Valjevu”, navodi se u informaciji za javnost.

Napominje se da je u toku realizacija prošlogodišnjeg programa, za koji se prijavilo 460 građana Valjeva, što je najveći broj prijavljenih u Srbiji.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.