8. MART – Divan povod za sjajan provod

Ove godine Dan žena “pada” u nedelju. Za deo domaćeg stanovništva je izgubio smisao zbog neodgovarajućeg finansijskog stanja, deo ga ne obeležava iz principijelnih razloga. Ipak, jedno  je sigurno – svi vole poklončiće. Lep buket cveća obraduje svaku osobu, a organizovano prijatno druženje kolektiva uveseli sve zaposlene, kao i nezaposlene i penzionere koji su u mogućnosti da priušte izlazak, ili ih se kolege sete i pozovu sa njima u provod. U novom dobu sve učestalije su komšijske žurke, ali u restoranima. I pri izboru restorana, treba pažljivo odabrati.

Paviljon Markova Stolica

Jedan od najlepših restorana u Valjevu, na upečatljivoj lokaciji, je Paviljon na Markovoj stolici. U prošlosti veoma posećen zbog divnog pogleda koji se pruža tokom Kolubare. Međutim, savremenom poslovnom politikom i kontinuiranim ulaganjem u uređenje objekta restorana Paviljon, dodatno je oplemenjena lepota prirodnog okruženja.

Restoran Paviljon posluje u dve restoranske sale unutar objekta. Pre dve godine je renovirana velika sala na spratu, gde primaju 90 gostiju. Za tekuću godinu u planu je dodatno uređenje male sale u prizemlju u kojoj imaju 40 mesta za sedenje. Iako su tokom građevinske sezone 2019. godine uložili preko osamdesetpet hiljada evra za natkrivanje pokretnom pergolom i u opremanje i obnovu mobilijara eksterijera, konkretno letnje bašte, koja obuhvata 300 mesta za sedenje, i ove godine planiraju dodatno ulepšavanje. Prema rečima vlasnika Željka Kostadinovića čine sve moguće napore radi izuzetnog ugođaja za svakog svog gosta.

Naravno da je izuzetan meni, kao i kvalitet ukusno pripremljenih jela, najbitniji restoranski adut. A raznovrsnom jelovniku u Paviljonu ne mogu odoleti ni najprobirljiviji. U svakodnevnoj ponudi su jela tradicionalne domaće, ali i mediteranske kuhinje. Postali su prepoznatljivi na osnovu fantastično pripremljene teletine ispod sača (cena kilograma je 2800 dinara), dok porcija neprevaziđenog junećeg ramsteka košta 900 dinara.Gosti rado naručuju i biftek, kao i rolovano belo pileće mesto (650 dinara). Ljubitelji mediteranske kuhinje i znalački pripremljene testenine odlaze u restoran Paviljon na Markovoj stolici u Valjevu, i radi raznovrsnog izbora italijanskih pasti. Ali tu ih očekuje i burito, pa biftek u sosu, koji se topi pri svakom zalogaju…

Valjevo

Naravno da dobro jelo treba upotpuniti odgovarajućim pićem. Ovde je izbor izuzetan, a to se posebno odnosi na vina domaćih vinarija, kako naglašavaju – prvenstveno iz Srbije. Ovde možete popiti i čašu “Valjevskog piva”, i to točenog, a po ceni od svega 120 dinara. Većini najomiljeniji topli napitak – kafa košta 60, a recimo “piće vaše i naše mladosti” Pepsi je 150 dinara.

Da se dobar glas daleko pročuje upućuje i činjenica da posetioci često naručuju ketering usluge upravo kod njih jer su u restoranu Paviljon spremni da u potpunosti ispune zahteve klijenata i da jelovnik, i prateće posluženje, prilagodne za raznovrsne skupove. U zavisnosti od izbora jela (u ketering ponudi su odgovarajuća hladna predjela, kanapei, jela sa roštilja i raznovrsni adekvatni deserti) i cena se kreće od 1000 do 1500 dinara po osobi.

Obzirom na lepotu i funkcionalnost prostora, ne samo zatvorenog, već i letnje bašte koja, prema potrebi, može biti natkrivena, u restoranu Paviljon  često organizuju proslave, od venčanja, zatim krštenja, rođendana i slavljenja punoletstava. Pun kapacitet je preko 400 stotine mesta za sedenje, a cena zakupa je u rasponu od 15 do 30 evra, zavisno od izabranog jelovnika. Prema rečima vlasnika, veća svadbena slavlja neophodno je ugovoriti nekoliko meseci pre, rado prihvataju dogovore i za pola godine unapred, dok je proslave manjeg obima, do 150 gostiju, dovoljno najaviti na mesec – dva. Naravno, uvek je bolje ranije rezervisati prostor i na vreme obezbediti divno mesto i odličnu uslugu.

Zbog svega navedenog ne iznenađuje činjenica da je ostalo još malo slobodnih mesta za ovogodišnju proslavu 8. marta. Kapaciteti su bezmalo popunjeni, i za subotu, 7. mart,  kao i za Dan žena. Naravno, i muzički program je odabran zahvaljujući Ceci, Mikici Gračaninu i Draganu Mišiću, koji u restoranu Paviljon nastupaju svakog petka, subote i nedelje.

Inače, uobičajeno radno vreme restorana Paviljon na Markovoj stolici u Valjevu je od 8 časova ujutru, pa sve do ponoći. Svakodnevno, u prijatnom ambijentu i uređenom prirodnom okruženju, u ponudi je izuzetan meni, a to je sasvim dovoljan razlog za posetu restorana Paviljon povodom poslovnih skupova ili romantičnih sastanaka, kao i opuštajućih porodičnih ručkova vikendom. U svakom slučaju, najbolje je najaviti dolazak i rezervisati mesto na fiksni broj telefona 014/35-20-216 ili na mobilni 063/81-57-252.

I naravno – vlasnik i osoblje restorana Paviljon iz Valjeva, svim svojim dragim gošćama, kao i sugrađankama, čestitaju predstojeći 8. mart!

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.