Najnovije vesti

8. MART – Divan povod za sjajan provod

Ove godine Dan žena “pada” u nedelju. Za deo domaćeg stanovništva je izgubio smisao zbog neodgovarajućeg finansijskog stanja, deo ga ne obeležava iz principijelnih razloga. Ipak, jedno  je sigurno – svi vole poklončiće. Lep buket cveća obraduje svaku osobu, a organizovano prijatno druženje kolektiva uveseli sve zaposlene, kao i nezaposlene i penzionere koji su u mogućnosti da priušte izlazak, ili ih se kolege sete i pozovu sa njima u provod. U novom dobu sve učestalije su komšijske žurke, ali u restoranima. I pri izboru restorana, treba pažljivo odabrati.

Paviljon Markova Stolica

Jedan od najlepših restorana u Valjevu, na upečatljivoj lokaciji, je Paviljon na Markovoj stolici. U prošlosti veoma posećen zbog divnog pogleda koji se pruža tokom Kolubare. Međutim, savremenom poslovnom politikom i kontinuiranim ulaganjem u uređenje objekta restorana Paviljon, dodatno je oplemenjena lepota prirodnog okruženja.

Restoran Paviljon posluje u dve restoranske sale unutar objekta. Pre dve godine je renovirana velika sala na spratu, gde primaju 90 gostiju. Za tekuću godinu u planu je dodatno uređenje male sale u prizemlju u kojoj imaju 40 mesta za sedenje. Iako su tokom građevinske sezone 2019. godine uložili preko osamdesetpet hiljada evra za natkrivanje pokretnom pergolom i u opremanje i obnovu mobilijara eksterijera, konkretno letnje bašte, koja obuhvata 300 mesta za sedenje, i ove godine planiraju dodatno ulepšavanje. Prema rečima vlasnika Željka Kostadinovića čine sve moguće napore radi izuzetnog ugođaja za svakog svog gosta.

Naravno da je izuzetan meni, kao i kvalitet ukusno pripremljenih jela, najbitniji restoranski adut. A raznovrsnom jelovniku u Paviljonu ne mogu odoleti ni najprobirljiviji. U svakodnevnoj ponudi su jela tradicionalne domaće, ali i mediteranske kuhinje. Postali su prepoznatljivi na osnovu fantastično pripremljene teletine ispod sača (cena kilograma je 2800 dinara), dok porcija neprevaziđenog junećeg ramsteka košta 900 dinara.Gosti rado naručuju i biftek, kao i rolovano belo pileće mesto (650 dinara). Ljubitelji mediteranske kuhinje i znalački pripremljene testenine odlaze u restoran Paviljon na Markovoj stolici u Valjevu, i radi raznovrsnog izbora italijanskih pasti. Ali tu ih očekuje i burito, pa biftek u sosu, koji se topi pri svakom zalogaju…

Valjevo

Naravno da dobro jelo treba upotpuniti odgovarajućim pićem. Ovde je izbor izuzetan, a to se posebno odnosi na vina domaćih vinarija, kako naglašavaju – prvenstveno iz Srbije. Ovde možete popiti i čašu “Valjevskog piva”, i to točenog, a po ceni od svega 120 dinara. Većini najomiljeniji topli napitak – kafa košta 60, a recimo “piće vaše i naše mladosti” Pepsi je 150 dinara.

Da se dobar glas daleko pročuje upućuje i činjenica da posetioci često naručuju ketering usluge upravo kod njih jer su u restoranu Paviljon spremni da u potpunosti ispune zahteve klijenata i da jelovnik, i prateće posluženje, prilagodne za raznovrsne skupove. U zavisnosti od izbora jela (u ketering ponudi su odgovarajuća hladna predjela, kanapei, jela sa roštilja i raznovrsni adekvatni deserti) i cena se kreće od 1000 do 1500 dinara po osobi.

Obzirom na lepotu i funkcionalnost prostora, ne samo zatvorenog, već i letnje bašte koja, prema potrebi, može biti natkrivena, u restoranu Paviljon  često organizuju proslave, od venčanja, zatim krštenja, rođendana i slavljenja punoletstava. Pun kapacitet je preko 400 stotine mesta za sedenje, a cena zakupa je u rasponu od 15 do 30 evra, zavisno od izabranog jelovnika. Prema rečima vlasnika, veća svadbena slavlja neophodno je ugovoriti nekoliko meseci pre, rado prihvataju dogovore i za pola godine unapred, dok je proslave manjeg obima, do 150 gostiju, dovoljno najaviti na mesec – dva. Naravno, uvek je bolje ranije rezervisati prostor i na vreme obezbediti divno mesto i odličnu uslugu.

Zbog svega navedenog ne iznenađuje činjenica da je ostalo još malo slobodnih mesta za ovogodišnju proslavu 8. marta. Kapaciteti su bezmalo popunjeni, i za subotu, 7. mart,  kao i za Dan žena. Naravno, i muzički program je odabran zahvaljujući Ceci, Mikici Gračaninu i Draganu Mišiću, koji u restoranu Paviljon nastupaju svakog petka, subote i nedelje.

Inače, uobičajeno radno vreme restorana Paviljon na Markovoj stolici u Valjevu je od 8 časova ujutru, pa sve do ponoći. Svakodnevno, u prijatnom ambijentu i uređenom prirodnom okruženju, u ponudi je izuzetan meni, a to je sasvim dovoljan razlog za posetu restorana Paviljon povodom poslovnih skupova ili romantičnih sastanaka, kao i opuštajućih porodičnih ručkova vikendom. U svakom slučaju, najbolje je najaviti dolazak i rezervisati mesto na fiksni broj telefona 014/35-20-216 ili na mobilni 063/81-57-252.

I naravno – vlasnik i osoblje restorana Paviljon iz Valjeva, svim svojim dragim gošćama, kao i sugrađankama, čestitaju predstojeći 8. mart!

Facebook komentari

About SNEŽANA JAKOVLJEVIĆ KRUNIĆ

Prve uplive u novinarstvo načinila još u školskim sekcijama. Bila član Književne omladine Valjeva, zatim redakcije Omladinskog programa Radio Valjeva, pa Dnevne redakcije, gde radi do privatizacije JIP-a. Za valjevski Napred pisala rubriku "Oni dolaze" o mladim talentima. Bila dopisnik italijanskog časopisa Kolumbo, izdanja za Srbiju. Godinama rado sarađivala pri ostvarivanju Tešnjarskog glasonoše beležeći kulturno - socijalna zbivanja jednog od najlepših letnjih festivala, kao i "Valjevskog Jazz Festivala". Vodila novinarsku radionicu u Centru za kulturu. Smatra da je u nekim sredinama iluzorno razmišljati o karijeri, ali da na bilo kom mestu treba biti društveno odgovoran. Obzirom da je po struci ekonomista za poslove robnog prometa lako uočava kvalitet i voli da promoviše trajne vrednosti, te zbog toga 2017. godine prihvata da piše za Valjevska posla. Supruga sjajnog lika, blagoslovena sa dvoje divne dece.