“Ako je učinjena greška, nije bila sa namerom”

“Nismo želeli da učinimo bilo kakvu zloupotrebu ili da po bilo kom osnovu prekršimo zakon”, izjavio je Đorđe Milanović, nosilac liste SPS-JS i kandidat za gradonačelnika Valjeva, kome Agencija za borbu protiv korupcije stavlja na teret da je u predizbornom spotu nedozvoljeno koristio javne resurse JKP “Vodovod”, čime je postupio suprotno odredbi člana 29. Zakona o Agenciji. Taj promotivni spot, po navodima Agencije, je razlog za izricanje mere javnog objavljivanja preporuke za njegovo razrešenje sa javne funkcije direktor valjevskog “Vodovoda”, kao i kandidata za odbornika Zorana Stepanovića, direktora valjevske “Toplane”. Obojici se stavlja na teret to što se na pomenutom predizbornom spotu vide zgrada JKP “Vodovod Valjevo” i prostorije JKP “Toplana Valjevo”.

Đorđe Milanović

Milanović i Stepanović su na poziv iz Agencije za borbu protiv korupcije pre nekoliko dana bili u Beograda i dali izjave povodom spornog predizbornog spota.

“Koliko sam razumeo, stavlja nam se na teret to što se u predizbornom spotu vidi tabla na kojoj piše JKP “Vodovod Valjevo” u Ulici Vuka Karadžića, gde smo snimali na otvorenom i što se vide prostorije JKP “Toplana Valjevo”. Taj zakon je izmenjen uoči izbora i nismo bili upoznati sa time. Ako smo napravili neku grešku, to nismo činili sa namerom”, objašnjava Đorđe Milanović.

Na naše pitanje da li je sve ovo deo političke borbe i da li ih je neko prijavio Agenciji, Milanović kaže: “Gledam da mi uredmo stvari u našem dvorištu i da mi vodimo pozitivnu kampanju. A, što se tiče ostalih, neka to njima služi na čast”.

Narednih dana očekuje se odgovor Agencije za borbu protiv korupcije na žalbu koju su uputila dvojica valjevskih direktora i kandidata na predstojećim lokalnim izborima i pojašnjenje novonastale situacije.

 

Milena Kuzmanović

Facebook komentari

About MILENA KUZMANOVIĆ

Novinarka sa diplomom Fakulteta Političkih nauka u Beogradu. Karijeru započela u Radio Valjevu gde je prošla put od novinara-pripravnika, urednika do v.d. direktora. Pisala i za valjevski nedeljnik "Napred". Od 2011. godine dopisnica je redakcije RSE. Trenutno radi kao dopisnik N1. Za portal Valjevskaposla.info piše od 2018. godine.