Aleksandar Vučić položio zakletvu za drugi predsednički mandat

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je zakletvu u Skupštini Srbije, čime je i formalno započeo njegov drugi predsednički mandat. Zakletvu je položio pred poslanicima odlazećeg saziva parlamenta.

aleksandar-vucic-polozio-zakletvu

RTS printscreen

“Zavet” za stupanje na funkciju predsednik je dao nad Ustavom Srbije izgovaranjem sledećih reči:

“Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti.”

Vučić se obratio u Skupštini Srbije nakon polaganja zakletve i rekao da “živimo u vremenima kada svi glasno govore, a malo ko sluša”.

“Ne postoji veća čast, veća obaveza, nema ni većeg ponosa od onog koji ti daje činjenica da vodiš svoju zemlju i da je sa ponosom predstavljaš. Sve to dobio sam od građana na izborima, oni su izbor volje koja je i mene i vas zadužila da posao obavljamo i činimo sve ono što je u najboljem interesu Srbije. Želim da budem predsednik svih i predsednik za sve, da radim više, da ne tražim ništa za sebe, ali da tražim sve za Srbiju. Prioriteti mog drugog mandata glase: Mir, stabilnost, nezavisnost u odlučivanju, sloboda, sigurnost, zdravlje, Evropa, rad, rad i rad. Srbija je proizvod naših misli, snova i dela, naš ideal, naš cilj, svest, znanje o tome gde smo”, rekao je predsednik Vučić na početku obraćanja.

Vučić se pred polaganja zakletve obratio gađanima na platou ispred Narodne skupštine Srbije.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.