Ambasador Mađarske posetio Valjevo

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je danas ugostio ambasadora Mađarske, Njegovu Ekselenciju dr Atilu Pintera, kao i počasnog konzula Mađarske u Beogradu Nemanju Milutinovića sa saradnicima.

Valjevo

S obzirom da su Vlade Mađarske i Srbije dogovorile da saradnja bude proširena i na ostatak Srbije, a ne samo na Vojvodinu, ovo je bila prilika da se razgovara o mogućnostima realizacije brojnih projekata iz oblasti privrede i zaštite životne sredine u Valjevu.

Valjevo

Kompanija Smart Energy Investment Kft je obezbedila od države Mađarske nepovratna sredstva u iznosu od 82.857 evra za izradu studije o implementaciji javnog osvetljenja na teritoriji grada Valjeva. Budžetska sredstva Mađarske usmerena su na razvoj Zapadnog Balkana, u cilju ostvarivanja rezultata u skladu sa Pariskim sporazumom o klimi.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.