Američki general Mekini sutra na otvaranju vrtića „Bambi“ u Valjevu, čiju izgradnju je finansirala vojska SAD!

U petak, 31. maja, otpravnik poslova Ambasade SAD, Džon Ginkel, i brigadni general Kris A. Mekini posetiće Valjevo i prisustvovati svečanom otvaranju vrtića „Bambi“, izgrađenog uz pomoć vojske SAD, koji će moći da primi do 220 dece.

IMG-45ce874fa01a92b9f94c19e6c42a21d8-V

Izgradnja vrtića je finasirana kroz Program humanitarne podrške Evropske komande Sjedinjenih Američkih Država (EUCOM). EUCOM je uložio ukupno 1,1 milion američkih dolara u izgradnju vrtića, što predstavlja najveći takav projekat u Srbiji do sada i značajno ulaganje koje će deci Valjeva omogućiti ključan početak obrazovanja.

EUCOM Program humanitarne podrške je usmeren na unapređenje osnovnih usluga, uključujući ulaganja u obrazovanje u ranom periodu detinjstva i zdravstvene usluge usmerene na spasavanje života. Ulaganjem u američko-srpsko partnerstvo, ovaj program je od 2008. godine obezbedio više od 18 miliona dolara za različite projekte koji su spasli živote i pomogli da se najmlađi građani Srbije pripreme da ostvare svoj potpuni potencijal kao angažovani i produktivni građani.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply