Anđeli čuvari: Vredno smo radili i ponosni smo na rezultate u godini za nama

Udruženje “Anđeli čuvari” i Kreativna radionica “Pinokio” pamtiće ovu godinu kao godinu u kojoj se veoma vredno radilo i po brojnim postignutim rezultatima. Predsednica Udruženja “Anđeli čuvari” Vesna Lazić sa ponosom kaže da često u veoma teškim okolnostima svih ovih godina Udruženje uspeva da ispuni svoju misiju i bude na usluzi valjevskoj deci i ostalim ranjivim kategorijama. Na konferenciji za medije ona je najavila Novogodišnju bajku, koja će biti organizovana u Centru za kulturu u četvrtak, 28. decembra, u 18 časova u okviru koje će biti podeljeno  paketića za decu.

“Novogodišnja bajka je ono što čini krunu naših godišnjih aktivnosti. Reč je o već tradicionalnoj manifestaciji, koja se iz godine u godinu pretvara u sve veću dečju feštu koja i ovog decembra ima humanitarni karakter. Sa radošću Vam saopštavam da smo ove godine osamnaesti put za redom uspeli da organizujemo Novogodišnju bajku na kojoj će, uz bogat zabavni program deci iz svih ranjivih kategorija i deci iz kompletnih porodica naših Pinokijevaca i prijatelja Udruženja, biti podeljeno 847. novogodišnjih paketa”, rekla je Vesna Lazić i zahvalila se brojnim sponzorima, kao  vaspitačima, saradnicima i deci polaznicima dramske sekcije “Pinokio”, koji su za svoje vršnjake pripremili pozorišnu predstavu “Zlatokosa”.

Predsednica Udruženja “Anđeli čuvari” podsetila je ovom prilikom i na deo aktivnosti Udruženja i Kreativne radionice “Pinokio” tokom 2017. godine.

“Mališani kreativne radionice “Pinokio” svojim programima ulepšali su sve gradske manifestacije u kojima je to bilo moguće. Pomenuću samo neke: Za Tešnjarske večeri i Dečju nedelju, svih sedam dana imali smo organizovani program za decu, Proslava Svetog Save, učešće na završnom plesu na Gradskom trgu, ulepšali su svojim programom i 12. Sajam šljiva u Osečini, a u Belanovici su Pinokijevci nagrađeni sa specijalnom nagradom na likovnom konkursu u manifestaciji u kojoj tradicionalno učestvujemo “Nedelja zdravlja usta i zuba”. Pomenućemo i boravak starije i IJ predškolske grupe Pinokio na Zlatiboru, ali i organizovane posete dece Poljoprivrednoj školi i OŠ “Milovan Glišić”, kako bi se deca polako upoznavala sa školskim aktivnostima koje ih u narednim godinama svakako očekuju”, rekla je Vesna Lazić i istakla da je Udruženje uspelo da obezbedi za korisnike donacije humanitarnog udruženja Sweden Internationell Humanitet i francuskog humanitarnog udruženja D’ lorient.

“Našem Udruženju Grad Valjevo odobrilo je projekte u 2017. godini na konkursima za finansiranje programa od javnog interesa u oblasti zaštite lica sa invaliditetom pod nazivom “Partnerstvom protiv siromaštva za podršku i vaspitno-edukativni rad sa decom” i za finansiranje i sufinansiranje programa od javnog interesa udruženja građana projekat pod nazivom Dete + roditelj + vaspitač = Kvalitetno vaspitanje. U želji da pratimo savremene metode u oblasti našeg delovanja moji saradnici i ja lično, učestvovali smo na brojnim stručnim skupovima, i moram da kažem da je posebnu pažnju kolega izazvao rad na temu “Specifičnosti inkluzivnog vaspitnog obrazovnog rada sa decom predškolskog uzrasta”, rekla je Vesna Lazić i dodala da će ona i njen tim saradnika i u narednom periodu nastaviti da prati naučne tokove.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.