Apel građanima da smanje rizik od požara tokom zimskog perioda

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije uputio je apel građanima da tokom nastupajuće grejne sezone budu odgovorni prema sebi i svojim porodicama i komšijama i na taj način spreče požare koji su karakteristični za zimski period.

Pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Saša Rančić podsetio je na to da period od početka do kraja grejne sezone odlikuje veliki broj požara na građevinskim objektima, a razlog za to su neispravni dimovodni kanali, elektroinstalacije i uređaji za grejanje.

Apelujemo na građane da se svi dimovodni kanali i elektroinstalacije provere pre početka grejne sezone od strane nadležnih institucija da bi se smanjio rizik od požara, kao i da se odeća ne približava grejnim telima kao što su kvarcne peći, istakao je Rančić.

On je poručio građanima da, ukoliko do požara ipak dođe, obavezno pozovu broj 193 i pripadnici najbližih vatrogasno-spasilačkih jedinica će im priteći u pomoć.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.