Apel Odeljenja za vanredne situacije!

Shodno najavama Hidrometeorološkog zavoda da nas očekuju velike vrućine i visoke temperature, Odeljenje za vanredne situacije u Valjevu apeluje na građane da se u narednom periodu uzdrže od svih vrsta spaljivanja i loženja vatre na otvorenom prostoru.

“Napominjemo da je Zakonom o zaštiti od požara zabranjeno spaljivanje ostataka strnih useva, spaljivanje smeća na otvorenom prostoru i spaljivanje biljnih ostataka, kao i loženje vatre na rastojanju bližem od 200 metara od ivice šume. Požari na otvorenom prostoru, a pogotovu šumski požari, brzo se šire, teško se gase i ugrožavaju živote ljudi, njihovu imovinu i nanose veliku štetu biljnom i životinjskom svetu, kao i ukupnom ekološkom sistemu. Gašenje ovakvih požara iziskuje veliko angažovanje ljudstva i tehnike i stvara velike materijalne troškove”, navodi se u saopštenju koje je poslala Policijska uprava Valjevo.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.