Art fest od 1. do 4. juna

Prvi internacionalni art fest održaće se od 1. do 4. juna u Valjevu i označiće početak Valjevskog kulturnog leta. Na ovom festivalu će učestvovati umetnici iz Valjeva i drugih gradova u Srbiji, kao i gosti iz inostranstva: Slovenije, Makedonije, Rumunije, Crne Gore i Slovačke.

Koncept Art festa je promocija valjevskih umetnika, sa posebnim osvrtom na mlade umetnike i razmenu iskustava sa umetnicima iz inostranstva, kao i predstavljanje značajnih stranih umetnika. Takođe, cilj je i povezivanje valjevskih ustanova kulture, koje će, između ostalog, predstaviti svoju izdavačku delatnost. To su Matična biblioteka, Narodni muzej, Međuopštinski istorijski arhiv, Moderna galerija i Internacionalni umetnički studio „Radovan Trnavac Mića“. U programu će učestvovati učenici Muzičke škole „Živorad Grbić“.

Književni, likovni i muzički programi će se odvijati u Centru za kulturu i u Biblioteci.

Na otvaranju, u četvrtak 1. juna u 19 časova u Centru za kulturu, biće predstavljena proza značajnih valjevskih književnika Slavena Radovanovića i Božina Janevskog.

Programski savet Prvog internacionalnog art festa čine predsednik Dejan Bogojević, član Gradskog veća zadužen za kulturu, pomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić, mr Milena Milisavljević, profesorka srspkog jezika i književnosti, književnik Božin Janevski i Veseljko Belušević iz Centra za kulturu.

Organizatori Art festa su Centar za kulturu, Matična biblioteka „Ljubomir Nenadović“ i Muzička škola „Živorad Grbić“, a pokrovitelj je Grad Valjevo.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.