Atletičari valjevskog “Metalca” trčali u znak sećanja na Duška Radovića

Prošlog vikenda na međunarodnoj tradicionalnoj 94. atletskoj trci oko Savskog jezera u Beogradu, koja je trčana u znak sećanja na legendarnog Duška Radovića učestvovali su i članovi Atletskog kluba „Metalac“ iz Valjeva, Zorica i Saša Antić, Dragan Vuković, seniori i Aleksandra Kuzmanović, Tijana Mijatović i Anđela Kovačević juniorke, učenice Valjevske Gimnazije.

Članice AK “Metalac” Anđela Kovačević, Aleksandra Kuzmanović i Tijana Mijatović sa trenerom Vladisavom Markovićem Harijem

Na stazi dugoj 7 kilometara i 700 metara startovalo je preko 600 takmičara članova prestižnih atletskih klubova zemalja regiona do rekreativaca svih starosnih dobi. Kroz cilj je prošlo njih 318, medju kojima i svih šest učesnika iz
Valjeva, od kojih je najbolje vreme postigla Aleksandra Kuzmanović, koja je ovu stazu pretrčala za 38 minuta, što je za 6 minuta lošije vreme od onog koje je u ovoj trci ostvarila najbrža takmičarka.

Trener mladih Valjevki Vladisav Marković – Hari kaže za portal Valjevska posla da je zadovoljan rezultatima koje su ostvarile naše takmičarke s obzirom na to da od nedavno treniraju i da su pred njima tek dobri rezultati.

Moto trke bio je „Dotrčite do neke lepe knjige“ , te su takmičari na cilju darovani nekom lepom knjigom i aforizmima Duška Radovića. Organizatori trke oko Savskog jezera su Atletski klub 21. Maj i Sportski savez Rakovice, dok su pokrovitelji Sekretarijat za sport i omladinu grda Beograda i JP „Ada Ciganlija“.

M.K.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.