Atletičari valjevskog “Metalca” trčali u znak sećanja na Duška Radovića

Prošlog vikenda na međunarodnoj tradicionalnoj 94. atletskoj trci oko Savskog jezera u Beogradu, koja je trčana u znak sećanja na legendarnog Duška Radovića učestvovali su i članovi Atletskog kluba „Metalac“ iz Valjeva, Zorica i Saša Antić, Dragan Vuković, seniori i Aleksandra Kuzmanović, Tijana Mijatović i Anđela Kovačević juniorke, učenice Valjevske Gimnazije.

Članice AK “Metalac” Anđela Kovačević, Aleksandra Kuzmanović i Tijana Mijatović sa trenerom Vladisavom Markovićem Harijem

Na stazi dugoj 7 kilometara i 700 metara startovalo je preko 600 takmičara članova prestižnih atletskih klubova zemalja regiona do rekreativaca svih starosnih dobi. Kroz cilj je prošlo njih 318, medju kojima i svih šest učesnika iz
Valjeva, od kojih je najbolje vreme postigla Aleksandra Kuzmanović, koja je ovu stazu pretrčala za 38 minuta, što je za 6 minuta lošije vreme od onog koje je u ovoj trci ostvarila najbrža takmičarka.

Trener mladih Valjevki Vladisav Marković – Hari kaže za portal Valjevska posla da je zadovoljan rezultatima koje su ostvarile naše takmičarke s obzirom na to da od nedavno treniraju i da su pred njima tek dobri rezultati.

Moto trke bio je „Dotrčite do neke lepe knjige“ , te su takmičari na cilju darovani nekom lepom knjigom i aforizmima Duška Radovića. Organizatori trke oko Savskog jezera su Atletski klub 21. Maj i Sportski savez Rakovice, dok su pokrovitelji Sekretarijat za sport i omladinu grda Beograda i JP „Ada Ciganlija“.

M.K.

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.