Bez kompletnih rezultata za 6. jul!

Prema preseku stanja epidemiološke situacije za 6. jul, u Valjevu su registrovana samo 3 nova slučaja korona virusa, ali Zavod za javno zdravlje je izvestio da je taj broj novoobolelih zbog toga što laboratorijski rezultati nisu stigli za taj dan i da je tih nekoliko slučajeva od nedelje kasno u noć. Na dan 6. jula, prema nepotpunim podacima za taj datum, ukupan broj zaraženih u našem gradu od početka epidemije je 319, a na teritoriji Kolubarskog okruga 449.

Broj hospitalizovanih u Valjevu je 5, a u kućnoj izolaciji nalazi se 113 naših sugrađana. Do sada je izlečeno 182 lica sa teritorije našeg grada. U valjevskim zdravstvenim ustanovama je juče uzeto ukupno 92 brisa (Dom zdravlja 68, Opšta bolnica 13, Zavod za javno zdravlje 11). Nema novozaraženih medicinskih i nemedicinskih radnika u zdravstvenim ustanovama, a u kućnoj izolaciji trenuto se nalazi 5 zdravstvenih radnika valjevske bolnice i 4 zdravstvena radnika Dom zdravlja.

Isti izveštaj za ponedeljak 6. jul pokazuje da su još 2 osobe zaražene u Ubu i da u ostalim opštinama nije bilo novih slučajeva infekcije. Tako da je za juče ukupan broj novoobolelih na teritoriji Kolubarskog okruga svega 5, opet uz napomenu da kompletni rezultati za taj dan nisu stigli. Sa teritorije Uba hopsitalizovano je 4 lica, i po jedna osoba iz Lajkovca i Ljiga. U kućnoj izolaciji nalazi se 9 meštana Mionice, 7 iz Uba, 5 iz Lajkovca i jedna osoba iz Osečine.

“S obzirom na aktuelnu epidemiolosku situaciju u Valjevu i Kolubarski okrug, Zavod za javno zdravlje ponovo insistira na odlaganju svih skupova i proslava, posebno u zatvorenom prostoru. Predložene mere održavanja fizičke distance, nošenja maski i negrupisanja je u takvim uslovima teško sprovoditi i kontrolisati”, navodi se u dopisu dr Marije Gavrilović, direktorke Zavoda za javno zdravlje Valjevo.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.