Biciklisti valjevskog Sputnjik-MET osvojili 13 medalja na poslednjem ovogodišnjem drumskom Kupu Srbije

Završnica i poslednja trka drumskog Kupa Srbije za 2023. godinu održana je u nedelju u Beogradu na stazi Ušće, a takmičari najboljeg srpskog i valjevskog biciklističkog kluba u 2023. godini: Sputnjik-MET, osvojili su ukupno 13 medalja i to: pet zlatnih, pet srebrnih i tri bronzane.

IMG-4da324f4756e3d49f6c292aa68d58ca0-V

Stariji pooletarci

U pojedinačnoj konkurenciji, prema i očekivanju, najbolji utisak ostavili su kadetski reprezentativci Igor Davidov i Nikolija Kulinčević koji su borbenom i taktički besprekornom vožnjom izvojevali ubedljive pobede nad svojim rivalima. Sjajna slika bila je i na pobedničkom postolju za kadetkinje gde su na prva dva stepenika stale takmičarke BK Sputnjik-MET i to pored pobednice Nikolije Kulinčević, srebrna je bila Natalija Vasiljevi, a na peto mesto se plasirala Djurdjina Mirković što je doprinelo osvajanju timskog zlata.

Mlađa kadetkinja Mila Starčević je od prvog kruga bila u “solo” begu, ali pred kraj joj je ponestalo snag, vožnja teže bicikle od rivalke ju je iznurila do kraja snage i za par sekundi je izgubila zlatnu medalju, ali je i osvajanjem srebrne medalje potvrdila visoku klasu i nagovestila da njeni vrhunski rezultati tek predstoje.

IMG-9b9d909ebe71eb0ab1810952289c3175-V

Mila Starčević

Predstavnici BK Sputnjik-MET ponovo su pored najboljih rezultata, bili zapaženi kao i najmasovniji klub sa preko 20 učesnika.

 

U ekipnoj konkurenciji trijumfe su ostvarili i mladji i stariji poletarci ovog kluba, dok su srebrnu medalju osvojili članovi tima mladjih kadeta kod kojih su se Djordje Pavić i Dimitrije Jezdić plasirali u sredini grupe.

U trci poletaraca Lazar Angelovski se okitio srebrnom medaljom a Sava Starčević bronzanom. Osmo mesto osvojio je Marko Ćesarević, Filip Vukmir je, zbog kvara bicikle, bio deveti a Aleksa Nedeljković deseti.

IMG-8980676265af19962c6e7c9a582a69b6-V

Među mlađim poletarcima Jovan Starčević se plasirao na treće mesto, a kod početnika Vojin Popović je stigao do trećeg stepenika na pobedničkom postolju, Petar Damnjanović je bio četvrti a Toma Starčević peti čime su osvojili ekipnu zlatnu medalju.

U trci starijih poletraki, Natalija Kulinčević je borbeno vozila do kraja i zasluženo stigla do bronzane medalje.

 

Ponovo su takmičari BK Sputnjik-MET osvojili dvostruki broj medalja i ponovo su uspehu valjevske dece doprineli samo njihov uporan svakodnevni rad, roditelji i treneri u klubu.

IMG-72776162a1a0c27773dd6b5e0b7f44ef-V

“A ni nakon trećeg zahteva za dodatna sredstva u ovoj godini, zadužena lica za sport grada Valjeva nisu našla za shodno da podrže višemesečne vrhunske rezultate najboljeg srpskog biciklističkog kluba, za razliku od sportova sa loptom – nije se našlo novca za dodatne troškove za reprezentativce naše zemlje. Upravo zbog toga dolazi do nepredviđenih tehničkih problema, pa zbog ishabanih bicikli, delova i opreme izostaje još bolji rezultat jer nedovoljna finansijska podrška od onih kojima treba bavljenje sportom i decom u sportu da bude posao – dolazi u negativnoj konotaciji na naplatu. Još jednom se vidi da dovoljne podrške za najbolje – jednostavno nema, a boli što aršini nisu isti za sve jer za druge itekako ima dodatnog budžeta, i dalje se dele dodatna sredstva, a za bicikliste – izgleda da više niko i ne mari, čak i ako su sa 37 osvojenih zlatnih medalja na ovogodišnjim državnim prvenstvima najbolji u zemlji”, ističu čelni ljudi valjevskog BK Sputnjik-MET i pitaju:

“Da li je uopšte “važno” što su ova valjevska deca dobri djaci, dobri sportisti i što je medju njima čak osam reprezentativaca? Šta još treba da bude signal za podršku u ovom sportu u gradu koji čak nema ni biciklističku stazu, a ima toliki šampiona?”

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.