Najnovije vesti

Blagodeti vode

U svakodnevnom životu voda je, zna se , nezamenljiva. Pročišćava organizam, pojačava cirkulaciju krvi, okrepljuje nervni sistem, a osim toga je i najjeftinije kozmetičko sredstvo, dostupno svakoj ženi.
Znate li da čaša mlake vode, ako se popije ujutru, odmah posle buđenja na naše srce ima blagotvorno dejstvo ? Reguliše rad bubrega I jetre, a samim tim doprinosi lepšem izgledu lica. Naravno,  u tome treba biti dosledan.
Tuširanje lica ima veoma dobro osvežavajuće dejstvo, a uz to je veoma prijatno. Naročito je korisno kada je koža lica dehidrirana, što znači da je zbog spoljašnjih faktora izgubila potrebnu vlagu. Za tuširanje se koristi odstajala mineralna voda ( iz koje su isparili mehurići) prokuvana I kroz gusto platno proceđena voda iz vodovodne mreže ili dobro proceđena kišnica.Vodu treba sipati u bočicu koja ima raspršivač.

ValjevskaPosla – voda

Temperatura vode za svakodnevno tuširanje ili kupanje treba da bude 36 – 37 stepeni , kao normalna temperature ljudskog tela. Kupanje u suviše toploj vodi se ne preporučuje osobama koje imaju bilo kakve srčane smetnje. Hladna voda pojačava cirkulaciju krvi, idealna je za jutarnje “razmrdavanje” I za okrepljenje pred večernji izlazak. Temperatura vode treba da bude od 15 – 25 stepeni . Tuširanje hladnom vodom veoma je korisno posle kupanja u mlakoj ili vrućoj vodi. Ako se primenjuje svakodnevno , sprečava opuštanje mišića . To naročito važi za grudi. Osim toga , može uspešno da spreči ili uspori stvaranje celulita. Za one koji pate od nesanice , efikasno je večernje kupanje u toploj vodi u koju je stavljena šaka lipovog cveta.
Ako u ovim  danima želite da se oslobodite nekog suvišnog kilograma , primenite laku ishranu ( posno meso, dosta voća I svežeg povrća) u kombinaciji sa osam čaša mineralne vode raspoređenih između obroka . Važno je da u tom periodu jedete što manje slano, jer u protivnom povećana količina vode koju pijete svakodnevno neće imati odgovarajuće dejstvo.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.