Bogato leto za “Abrašević”

Novi rukovodilac KUD “Abrašević” Milena Urošević predstavila je aktivnosti ovog kulturno-umetničkog društva tokom juna meseca i šta “Abraševićevce” očekuje tokom letnje sezone.
Već će u petak, 02. juna u 20 časova u Centru za kulturu biti upriličen tradicionalni prolećni koncert folklornog ansambla i orkestra, na kojem će nastupiti i KUD “Abrašević” iz Pančeva sa četiri koreografije. Publika će, kako je najavila sekretar Milena Urošević, na sceni moći da vidi i nastup Gorana Mitrovića, prvaka Nacionalnog ansambla “Kolo”.
“Ugostićemo Nacionalni ansambl iz Gračanice “Venac”, koji će nam se predstaviti sa pesmom, igrom i svirkom sa Kosova. Ovaj koncert, koji je zakazan za  subotu, 10. juna u 20 časova, biće besplatan za građane Valjeva i na ovom koncertu će KUD “Abrašević” izvesti 2 koreografije. Sutradan imamo učešće na “Gastro festu”, a potom će nam se u sredu 21. juna u Centru za kulturu će nam se predstaviti najmlađi izvođači KUD-a, škola folklora, pioniri i juniori, na samostalnom koncertu uz pratnju orkestra”, najavila je Milena Urošević.

Milena Urošević, sekretar KUD “Abrašević”

Što se tiče aktivnosti hora, u današenjem obraćanju medijima rečeno je da će Abraševićev hor nastupiti 24. juna na 23. Festivalu “Horovi među freskama”, koji je ove godine posvećen kompozitoru Stanislavu Biničkom. Ove godine hor Abraševića, sa dirigentom profesorom Draganom Vasiljevićem, koji je na prošlogodišnjem festivalu dobio nagradu za najboljeg dirigenta, priprema program “Opelo”. Taj program nijedan hor do sada nije izveo.
“Spremamo se za aktivnosti tokom “Tešnjarskih večeri”, a počelo se i sa pripremama predstave “Maratonci trče počasni krug, po tekstu Dušana Kovačevića, a u režiji Miroslava Trifunovića, koja će se premijerno izvesti za Tešnjarac”, ističe Milena Urošević i dodaje da se folklorni ansambl uveliko sprema i za turneje u Portugaliji i Češkoj u julu i avgustu mesecu, a učešćem na CIOFF-ovim festivalima.
Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.