BOGOJAVLJENSKA MANIFESTACIJA U SELU MIONICI I VRUJCIMA

Plivanjem za Časni krst na otvorenim bazenima u Selu Mionici i Banji Vrujci u utorak je obeležen veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje.


Manifestacije su održane u organizaciji opštine Mionica i ovdašnjih crkvenih opština, a u jutarnjim časovima su služene praznične liturgije u hramovima Svete velikomučenice Marine-Ognjene Marije u Vrujcima i Vaznesenja Gospodnjeg u Mionici.

Na petom plivanju za Časni krst na otvorenom bazenu Sportskog centra u Selu Mionici učestvovalo je 27 plivača. Deonicu dugu 33 metra do Bogojavljenskog krsta, što simbolizuje broj godina Hristovog života, u konkurenciji 27 učesnika prvi je preplivao Goran Stefanović iz Mionice, koji je iza sebe ostavio sugrađane Filipa Bogdanovića i Gorana Radosavljevića. Pobedniku je pored Časnog krsta, pripala i bogato ukrašena ikona, drugoplasiranom Biblija i velika ikona, trećeplasiranom knjiga i velika ikona, dok su prigodne nagrade primili i svi ostali učesnici.

Pobednik jedanaeste po redu Bogojavljenske manifestacije u Banji Vrujcima postao je šesnaestogodišnji Veljko Švraka iz Beograda u konkurenciji čak 40 plivača. Pobednik je po tradiciji osvojio Časni krst, a svim plivačima su uručene prigodne nagrade i pokloni u vidu knjiga i ikona.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.