BOLNICA u Valjevu bila “ŽARIŠTE INFEKCIJE” – 11 pozitivnih i 180 medicinara u izolaciji

U današenjem obraćanju javnosti u Palati Srbija dr Darija Kisić – Tepavčević, zamenica direktora Instituta “Dr Milan Jovanović Batut”, kazala je da su bolnice u Valjevu i Ćupriji bile žarišta širenja infekcije koronavirusom. Ona je kazala da je zaraženo 11 zdravstvenih radnika valjevske bolnice, a da se njih 180 nalazi u izolaciji.

Koronavirus

Dr Darija Kisić – Tepavčević / Foto: RTS printscreen

“U Opštoj bolnici Valjevo 11 zdravstvenih radnika je pozitivno na korona virus, a 180 osoba je u kućnoj izolaciji. Oni koji su u kućnoj izolaciji još nisu testirani jer nije prošao period koji mora da prođe do testiranja. Kada istekne period kućne izolacije, ako u međuvremenu ne dobiju ni jedan simptom, svakako će biti testirani pre nego što se vrate na posao”, rekla je dr Darija Kisić – Tepavčević.

Ona je još kazala da je u Opštoj bolnici u Valjevu zaposlen 1.241 zdravstveni radnik i da je reorganizacijom zaposlenih  omogućeno normalno funkcionisanje ove valjevske zdravstvene ustanove.

“Od broja medicinskih radnika koji su zaraženi, mnogo je važnije u ovom trenutku da svi oni za koje se sumnja da su bili izloženi virusu budu izolovani, a oni sa simptomima testirani”, rekla je danas na konferenciji za novinare dr Darija Kisić Tepavčević i napomenula da osobe koje su inficirane i koje su se razbolele niti mogu da se sakriju niti je to nekome cilj. Ona je još kazalada je svaki građanin kod kojeg je potvrđeno prisustvo infekcije podjednako važan i da svi imaju najbolju moguću negu.

Govoreći o bolnici u Ćupriji, ona je iznela podatak da je na korona virus pozitivno 40 zdravstvenih radnika, dok je njih 7 hospitalizovano Kako je rekla, bolnica u Ćupriji ima 880 zaposlenih i tamo sve službe rade jer je izvršena preraspodela u okviru odeljenja.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.