Bosis proslavio 35. rođendan – Otrkivanje murala centralni deo svečanosti

Centralni deo svečanosti obeležavanja jubileja 35 godina postojanja kompanije Bosis bilo je otkrivanje murala, koji je ova uspešna firma poklonila gradu i našim budućim pokolenjima. Pored svoje umetničke vrednosti, mural sa potpisom mladog beogradskom umetnika Andreja Žikića Arteza nosi jasnu poruku da je budućnost Valjeva i svih nas u našim rukama. Mural na Trgu Desanke Maksimović otkrili su simbolično deca zaposlenih u kompaniji Bosis, puštanjem 35 narandžastih balona i brojanjem do 35, jer kako je rečeno na svečanosti “ti mališani predstavljaju budućnost Bosisa i našeg grada, i sve što je Bosis do sada radio, što radi i što će raditi, čini to zbog njih i druge dece, jer budućnost pripada njima”.
“Valjevo je grad koji ima veliku i slavnu prošlost. Želimo da ima i veliku i slavnu budućnost. Zato danas Valjevu poklanjamo mural koji je posvećen njegovoj budućnosti, a o budućnosti neka govore oni kojima ona i pripada”, rekao je u svom obraćanju vlasnik kompanije Bosis Boban Pantelić, koji je 02. juna 1982. godine u garaži porodične kuće započeo sa radionicom za sito štampu.
“Neka ovaj mural bude i naš svakodnevni podsetnik da će budućnost biti onakva kakvu je sami izgradimo. Zato imamo i veliku odgovornost”, naglasila je ovom prilikom Marija Pantelić, HR menadžer kompanije Bosis. Prema njenim rečima celokupna realizacija murala, od konkursa pa do završetka oslikavanja nije bila nimalo jednostavna. Pored novčanih sredstava, bilo je potrebno je i dosta strpljenja za sve dozvole koje su bile potrebne da se mural pripremi i realizuje do kraja.
U samoj Bid zoni u Valjevu postoji još osam lokacija, odnosno zidnih fasada na kojima mogu da se oslikaju murali. Marija Pantelić kaže da je kompanija Bosis poslala poziv na 25 adresa uspešnijih valjevskih firmi, sa idejom da će možda još neko želeti da se uključi u akciju oslikavanja bar još jednog murala.
“Većini firmi ideja zvuči interesantno i u samom startu je delovalo kao da ima zainteresovanih, ali nažalost niko se nije odlučio da podrži ovu inicijativu koju smo pokrenuli. Problem nastaje kada se predoči koliko je to ozbiljan posao, koliko sve košta i koje su sve dozvole potrebne. Tada svi odustanu. Jedan od uslova koje smo mi postavili je da na muralu ne piše nigde naziv firme, tako da verujemo da je i to jedan od razloga zašto nekome cela ideja oko oslikavanja bar još jednog murala u Bid zoni nije primamljiva”, kaže Marija Pantelić.

Autor murala Andrej Žikić Artez i Marija Pantelić iz kompanije Bosis

Godišnjicu postojanja Bosis je proslavio sa svojim klijentima, kupcima i dobavljačima iz Srbije i Evrope u Istraživačkoj stanici Petnica. Predstavnicima brojnih srpskih, evropskih i svetskih kompanija kao što su Coca-Cola, Heineken, Nivea, Henkel, Beiersdorf, Mann Hummel, Nestle, Dr. Oetker, Grand, Carnex, Štark, Polimark i druge, predstavljen je rad Istraživačke stanice Petnica i način finansiranja ove samostalne i nezavisne obrazovne organizacije, tako da se iz Bosisa nadaju da će proslava njihovog jubileja doprineti uspešnijoj budućnosti  ove svojevrsne škole za talente.
U godini jubileja iz Bosisa još najavljuju Letnju HR školu, za koju će konkurs biti objavljen po završetku godišnjih odmora. Ideja je da se mladima studentima i preduzetnicima prenese praktično iskustvo, kao i veštine koje su im potrebne za buduće karijere i što uspešnije poslovanje. Što se tiče najavljene akcije ozelenjavanja Trga dr. Miša Pantić na Jadru, ona nije sprovedena usled administrativnih komplikacija, ali se od akcije nje odustalo. Ostaje kao mogućnost da Bosis uspeti da realizuje tu svoju ideju uređenja trga na jesen ili narednog proleća.
M.P.M.
Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.