Časopis “Akt” daruje biblioteke škola i ustanova kulture

Časopis za književnost, umetnost i kulturu “Akt”, koji u Valjevu izlazi u kontinuitetu 19 godina, započeo je akciju darivanja knjiga i časopisa bibliotekama kulturnih i obrazovnih ustanova u gradu. Časopis “Akt” do sada je objavljen na makedonskom, slovenačkom i poljskom jeziku kroz projekat “Revija u reviji”. Bliži se 80. broj i 20. rođendan ovog časopisa koji podržava i promoviše stvaralaštvo mladih.

Protekle sedmice, glavna i odgovorna urednica časopisa Danijela Padejski,  posetila je Valjevsku gimnaziju i Narodni muzej i darovala ove ustanove sa po 80 primeraka knjiga i časopisa. Iako ustanove poseduju pojedine brojeve “Akt”-a, namera je da se dopune sva godišta i poklone knjige autora, saradnika i članova redakcije časopisa. Uglavnom su to zbirke pesama, priča, romani, antologije, zbornici, katalozi, a pojedine publikacije su i višejezične.

Akcija darivanja knjiga i časopisa biće nastavljena i u narednom periodu, najavljno je iz redakcije Časopisa za književnost, umetnost i kulturu “Akt”.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.