Četiri interesenta za novu industrijsku zonu u Mionici

Nova industrijska zona opštine Mionica postaje mamac za investitore. U opštini Mionica se vode učestali razgovori sa predstavnicima domaćih i inostranih kompanija koje su izrazile spremnost da investiraju novac u Mionicu i otvore nova radna mesta.

Opština Mionica

Na adresu lokalne samouprave u Mionici stigla su četiri pisma o namerama firmi da ulože novac u izgradnju i razvoj pogona u Novoj industrijskoj zoni. Potencijalni investitori u mioničku zonu navode da ih privlači poslovni ambijent, profesionalne usluge za početak poslovanja, komunalna i energetska infrastruktura, obrazovani i vredni ljudi i visoka lokalna kultura.
Ozbiljna i planska ulaganja države u infrastrukturu su omogućila da projekti lokalnih samouprava kao što je Nova industrijska zona u Mionici dobiju na težini. Višegodišnji ciklus ulaganja u planove i projektovanja je pri kraju, i siguran sam da ćemo do kraja godine imati konkretne radove na terenu, a da će pogoni u Novoj zoni postati ekonomski motor naše opštine. – istakao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Neposredna blizina pruge Beograd – Bar, i nova perspektiva koju će privrednicima pružiti brza saobraćajnica Nepričava – Valjevo koja Mionicu povezuje sa auto-putem Miloš Veliki, važan su dodatni razlog za interesovanje za novu industrijsku zonu.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.