Čitaj o zdravom, hrani se zdravo

Povodom meseca pravilne ishrane, Narodna biblioteka Osečina je u utorak, 31. oktobra 2023. godine, na Gradskom trgu realizovala akciju „ČITAJ O ZDRAVOM, HRANI SE ZDRAVO!“ Akcija imala za cilj da podstakne čitanje knjiga i edukaciju o zdravim stilovima života.

IMG_0239

Ovaj program je bio sjajan primer kako lokalna zajednica može raditi zajedno, kako bi promovisala zdrav način života i vrednosti kao što su čitanje i zdrava ishrana.

“U praktičnom smislu, kao i proteklih godina, i ove godine smo imali uspešnu saradnju i podršku firme Podgorina Frucht iz Osečine, koja nam je darovala raznovrsno voće koje su nam dopremili predstavnici firme Veran Josipović i Ivan Cvetinović. Učenici I razreda OVC “Braća Nedić“ – smer kuvar-poslastičar sa prof. Nenadom Ikonićem uspešno su pravili voćne salate za posetioce”, kažu o ovoj akciji iz Biblioteke Osečina.

Najmalađa podrška bila je od predškolske grupe PU “Lane“ Osečina i njihovih vaspitačica, kao i Biljane Spasojević, nuticioniste-dijetičara iz ustanove, učenika prvog razreda OVC “Braće Nedić“, sa učiteljicama Brankom Stepanović i Vesnom Josipović.

“Razgovarali smo na temu voća i povrća, pogađali zagonetke i na kraju čitali knjige i naravno sladili se voćem. Program je privukao veliku pažnju građana naše opštine, koji su podržali ideju zdrave ishrane i čitanja.Naši sugrađani su imali priliku da se učlane u biblioteku po promotivnim cenama. Hvala našim dragim saradnicima: Podgorini Frucht, OVC “Braća Nedić“, PU „Lane“ i svim sugrađanima dobre volje, koji su svojim prisustvom doprineli da ovaj praznični sunčan dan dugo ostane u sećanju svih žitelja Osečine”, istakli su iz Narodna biblioteka Osečina.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.