Najnovije vesti

COVID ambulanta Doma zdravlja u Novom Naselju dobila rentgen aparat

Za potrebe COVID ambulante u Novom Naselju, Domu zdravlja u Valjevu prošle sedmice stigao je rentgen aparat, koji je obezbedilo Ministarstvo zdravlja. Prema izjavi direktorke valjevskog Doma zdravlja dr Branke Antić, ovih dana su vršene tehničke pripreme kako bi stručnjaci Instituta “Vinča”, koji se očekuju odmah nakon uskršnjih praznika, instalirali novi rentgen i stavili ga u funkciju.

Do sada su pacijenti sa sumnjom da su inficirani korona virusom sanitetskim vozilom iz ambulante u Novom Naselju dovoženi u Opštu bilnicu kako bi se napravio snimak pluća, koji je neophodan prilikom dijagostikovanja COVID-19.

Dr Branka Antić kaže da će ovaj rentgen aparat dobro doći za sve pacijente koji se leče u ambulanti u Novom Naselju, jer zbog rentgen snimanja neće morati da dolaze u bolnicu u Valjevu gde je rentgen služba i u redovnim okolnostima opterećena.

Facebook komentari

About MILENA KUZMANOVIĆ

Novinarka sa diplomom Fakulteta Političkih nauka u Beogradu. Karijeru započela u Radio Valjevu gde je prošla put od novinara-pripravnika, urednika do v.d. direktora. Pisala i za valjevski nedeljnik "Napred". Od 2011. godine dopisnica je redakcije RSE. Trenutno radi kao dopisnik N1. Za portal Valjevskaposla.info piše od 2018. godine.