Crni dani za kriminalce u Valjevu

Presekli kanal za krađu i dalju prodaju eksplozivnih materijala

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, nakon višemesečnog operativnog rada, presekli su u Valjevu kanal za krađu i dalju prodaju eksplozivnih materijala i borbenih sredstava iz holding korporacije „Krušik“.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i krađa oružja i dela borbenog sredstva uhapšeni su radnici holding korporacije „Krušik“ M.G. (1982) i M.Z. (1978). Osumnjičeni su uhapšeni u trenutku kada su automobilom prevozili 11,3 kilograma, kako se sumnja, ukradenog eksploziva „TNT“, koji je bio skriven u prtljažniku u kanti za poludisperzione boje. M.G. i M.Z. određeno je zadržavnje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Valjevu.

Valjevo

 

Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu uhapsili su M.I. (1997), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog pronašla lovačku pušku, vazdušnu pušku, dva patrona za lovačku pušku i dva noža za automatsku pušku M 70.

Valjevo

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu.

Zaplenjeno oružije i manja količina kokaina

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela  nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i neovlašćeno držanje opojnih droga.

Uhapšeni su M.S. (1993), P.R. (1991) i O.S. (1993), dok je V.B. (1993) uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni, posle više pokušaja policijskih službenika da zaustave BMV u kome su se nalazili, iz vozila izbacili  futrolu za pušku u kojoj se nalazila lovačka puška, revolver, dva pištolja i kesica sa manjom količinom kokaina.

Tokom pretresa nađeno više od 14g marihuane i oružije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu uhapsili su P.R. (1978), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela neovlašćeno držanje opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Valjevo

Foto ilustracija

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog oduzela više od 14 grama marihuane, lovačku pušku i vazdušnu pušku.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Višem javnom tužilaštvu u Valjevu.

 

Zaplenjeno preko jednog kilograma marihuane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu uhapsili su G.Đ. (1985), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Valjevo

Foto ilustracija

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija od osumnjičenog zaplenila oko kilogram i 100 grama marihuane. G.Đ. je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu, a sudija za prethodni postupak Višeg suda u Valjevu oderedio mu je pritvor do 30 dana.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.