“Da li će koalicija SPS-JS u Valjevu postojati ili će biti raskinuta, odlučuje se na višem nivou”

Predsednik GrO JS Valjevo i zamenik šefa odborničke grupe koalicionih partnera Socijalističke partije i Jedinstvene Srbije Dragan Popović Pop je nakon obraćanja na jučerašnjoj konferenciji za medije i govora na temu plaćanju dva projekta za rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića od strane prethodnog i aktuelnog gradskog rukovodstva, odgovarao i na novinarska pitanja koja su se ticala statusa same koalicije SPS-JS u Valjevu i da li ona i dalje postoji, imajući u vidu da se na nekoliko prethodnih konferencija za medije šef odborničke grupe Đorđe Pavlović ne pojavljuje. Pritom, treba podsetiti, da je na nedavno održanoj sednici Skupštine grada, došlo do razmimoilaženja u glasanju odbornika SPS-a i JS-a po pitanju odluke da se Predsednik Srbije Aleksandar Vučić proglasi počasnim građaninom Valjeva, što je bio zajednički predlog šefa odbornike grupe SPS-JS Đorđa Pavlovića i Dragana Popovića. Odbornici SPS-a, za razliku od odbornika JS, nisu glasali za odluku da se Vučić proglasi počasnim građaninom Valjeva. Odmah nakon sednice lokalnog parlementa Popović se obratio novinarima, rekavši da je iznenađen glasanjem, posebno onim što je Pavlović izrekao za skupštinskom govornicom, kao i da se “kategorički distancira” od postupka odbornika iz redova socijalista. Popović je po staroj praksi odborničke grupe SPS-JS nastavio da saziva i održava utorkom u 11 časova konferencije za medije, na koje Đorđe Pavlović više ne dolazi, a novinare je posebno zanimalo šta se konkretno dešava na relaciji SPS-JS, odnosno sa koalicijom.

Dragan-Popovic-Pop-1-1

Dragan Popović Pop, predsednikk GrO JS i zemenik šefa odborničke grupe SPS-JS

“Šta se dešava u SPS-u, još uvek nisam ovlašćen da ja govorim u njihovo ime. Mi smo i dalje u koaliciji i dalje je sve onako kako je bilo i ranije. Pavlović je šef odborničke grupe, ja sam zamenik. Još me niko nije lično obavestio, niti smo imali neki sastanak da bih mogao da kažem: “To je tako i tako”. Ne volim te priče “rekla-kazala”, već samo zvanično. Ali, ovo, objektivno, vidi se da nešto ne štima. Sa moje strane je sve isto kao što je i dosad bilo”, kazao je Popović.

Potom su novinari želeli da znaju da li konferenciju za medije drži samo Jedinstvena Srbija ili koalicija, da li je uopšte obavestio SPS da će danas održati konferenciju, kao i da li je dobio saglasnost od socijalista za obraćanje u ime koalicije? Popović se nadovezao pitanjem: “Čiju saglasnost?” i nastavio: “Ja sam zamenik šefa odborničke grupe. Mi imamo dogovor da svakog utorka, u 11 časova držimo konferenciju za medije. Tako smo i zakazali ovde salu svakog utorka, gde svi odbornici iz odborničke grupe mogu da se obrate građanima. Prema tome, svi su članovi koalcije dok koalicija postoji. Ja nemam nameru ikoga da obaveštavam. Niko ne obaveštava mene, ne obaveštavam ni ja nikoga”. 

A, da li će koalicija postojati ili će biti raskinuta, Popović je odgovorio da koalicioni partneri ne odlučuju o tome u  Valjevu.

“To odlučuju na višem nivou i oni koji su potpisali koalicioni sporazum. Ja ću i dalje utorkom držati konferencije, a da li je Pavlović odlučio da prekine da dolazi, to mora on da vam kaže i građanima Valjeva pojasani šta je razlog što se ne pojavljuje na konferenijama za medije. Ja da pitam nekoga, ne pada mi na pamet”, naglasio je Popović.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.