“Da li se čujemo?” – Radionica na otvorenom o društvenom i političkom aktivizmu

U okviru projekta “Da li se čujemo?” Nevladina organizacija “Popularna demokratija” u saradnji sa “Vestminsterskom fondacijom za demokratiju” (WFD) organizuje radionice u osam srpskih gradova, među kojima je i Valjevo, a sa ciljem da se informišu mladi o značaju političke participacije, demokratskih procesa, izbornih pravila, ali i da se informiše javnost o temama koje interesuju mlade. Radionica u Valjevu održaće se u četvrtak, 18. aprila 2024. godine, na platou ispred Centra za kulturu od 12 do 16 časova. Osim Vačjeva, radionce se održavaju u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Somboru, Čačku, Sjenici i Nišu.

1(1)(2)

Projekat će se realizovati kroz radionice na otvorenom, gde će mladi razgovarati sa edukatorima Popularne demokratije (studenti i studentkinje Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu) o razlozima za i protiv društvenog i političkog aktivizma.

Nakon radionica u četiri grada biće održane panel diskusije (Novi Sad – 12. april, Čačak – 16. april, Beograd – 17. april i Niš – 19. april), na kojima će stručnjaci iz različitih oblasti omladinskih politika sa mladima razgovarati o demokratiji i demokratskim procesima.

Radionice na otvorenom prati onlajn kampanja na društvenim mrežama Instagram i Facebook, na kojima će biti predočen značaj političkog i društvenog angažovanja.

Projekat je namenjen mladima od 18 do 24 godine starosti.

DLSČ 2 (8)

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.