Dani Yuhora u junu u Europromu

U sklopu desetomesečne kampanje “Kupujmo domaće” kompanije Europrom, mesec jun biće u znaku Yuhora, tako da kupce u svim Eurorpomovim prodajnim objektima očekuju akcijske cene, promocije i degustacije na odabranom delu Yuhorovog asortimana. Potrošače tokom akcije “Dani Yuhora” očekuje snižnje cena određenih artikala ove poznate jagodinske mesne industrije. Takođe, svakog petka biće organizovane promocije Yuhorovih proizvoda u Europromovim maloprodajnim objektima. Sutra će promocija biti u Eurocentru, zatim slede promocije u objektima na Radinom brdu i Novom naselju, a poslednji petak u junu mesecu rezervisan je ponovo za promociju u Eurocentru. U pomenutim objektima, kupovinom proizvoda iz Yuhorovog asortimana u iznosima od 300 i 600 dinara, u periodu od 10 do 16 časova, potrošači će biti darovani zanimljivim poklonima.

Na konferenciji za medije na kojoj je najavljena akcija “Dani Yuhora” u Europromu, marketing menadžer kompanije Yuhor Milica Dejković iskazala je verovanje da će kroz ovu aktivnost Yuhor i Europrom dosta osnažiti i potvrditi svoje tržišne pozicije – Yuhor kao brend koga simboliše kvalitet proizvoda, a Europrom kao omiljeno mesto za obavljanje kupovine. Kako je rekla, Yuhor želi da svojim potrošačima pruži vrednost više, a šansa za tako nešto upravo su “Dani domaćih”.

“Međusobna saradnja dve domaće kompanije, kao što je u ovom slučaju saradnja Yuhora i Europroma, jeste veoma značajna, jer ćemo na taj način pružiti dodatnu brigu našim potrošačima, čitavoj zajednici, kao i čitavoj domaćoj privredi i lokalnoj ekonomiji. Potrošači vole da znaju odakle dolaze i ko stoji iza proizvoda koje kupuju, vole da znaju gde te proizvode kupuju. Upravo to poverenje koje se razvija kod potrošača dovodi do njihove lojalnosti kako brendu, tako i svom malprodajnom objektu.

Milica Dejković, marketing menadžer kompanije Yuhor

Predstavljajući kompaniju za koju radi, Dejković je rekla da je Yuhor kompanija sa tradicijom dugom preko 100 godina. Osnovana je 1902. godine kao pretežno izvozno orijentisano preduzeće ka zapadnoevropskom tržištu. Par godina kasnije, Yuhor je krenuo sa proizvodnjom po receptima starih majstora. “Danas je Yuhor moderna i uspešna mesna industrija, podjedanko okrenuta i ka inostranom i ka domaćem tržištu. Tržišno je prepoznat. Odlikuju ga savremeni procesi proizvodnje, koji omogućavaju i vrhunski kvalitet proizvoda, što je svako potkrepljeno i brojnim standardima i sertifikatima, kao i potvrđenom lojalnošću potrošača na tržištu”,  naglasila je Milica Dejković, marketing menadžer kompanije Yuhor .

Bojana Perić, menadžer za odnose sa javnošću kompanije Europrom

Da je ključni cilj Europromove kampanje “Dani domaćih” postignut i da je dosadašnja kampanja ocenjena uspešnom potvrdila je Bojana Perić, PR menadžer “ljubičaste trgovine”. Ona je saopštila podatak da je kroz ovaj projekat-kampanju u prethodnih 10 meseci prošlo i bilo uključeno 16 domaćih proizvođača – 9 nacionalnih  i 7 lokalnih.

“Oko 100 domaćih kvalitetnih proizvoda bilo je na raspolaganju našim potrošačima po znatno sniženim cenama u objektima Europroma tokom prethodnh 10 meseci u okviru kampanje “Dani domaćih”. Imali smo oko 50 promocija sa degustacijama u našim objektima, što je takođe bilo bitno da bismo celu priču što više približili našim potrošačima. Ključna stvar ovog prvog dela analize jeste da smo za svaki mesec imali povećanje prodaje istaknutih domaćih proizvoda. Ako treba da se izvuče neki prosek, možemo reći da je on oko 100%. Dakle, prodaja je duplo veća kod svih proizvođača u svim ovim mesecima koji su za nama. Postigli smo ključni cilj, a to je povećanje prodaje domaćih proizvodačime smo svi zajedno jasno dali svoj doprinos očuvanju i negovanju domaće privrede”, kazala je Bojana Perić, PR menadžer kompanije Europrom.

Ona je takođe dodala da je oko 200 prijatelja Europromove Facebook stranice nagarađeno poklon paketima proizvođača u prethodnih 10 meseci, kao i da je daleko veći broj njih uzelo učešće u raznim aktivacijama koje je kompanija Europrom organizovala putem ove društvenoj mreže.

Sa konferencije za medije povodom akcije “Dani Yuhora” u Europromu

Tokom jula i avgusta meseca sledi pauza sa kampanjom “Dani domaćih” u Europromu ali će, kako je rečeno na konferenciji za medije, zaposleni u merketing službi posećivati prodajne objekte i razgovarati sa potrošačima kako bi se informisali o mišljenju i utiscima kupaca na licu mesta.

 

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je projekata “Da Valjevo prodiše”, “Da Valjevo prodiše - Faza dva”, “Valjevo ima rešenje za aerozagađenje” i "UdahnimO2", koji se na portalu valjevskaposla.info bave problemom aerozagađenja u Valjevu unazad 4 godine.