Deca za decu

Vaspitači i deca iz vrtića “Kaja” iz Ljiga osmislili su divnu akciju pod nazivom “Deca-deci”, kojom su obradovali mališane, koji se trenutno leče na odeljenju Pedijatrije Opšte bolnice Valjevo, kada su im došli u posetu i doneli simboliočne poklone. Prema rečima Gordane Majstorović, vaspitača Predškolske ustanove “Kaja” iz Ljiga, novembar je mesec u kome se obeležavaju značajni datumi za dečiju populaciju, pa ih je to podstaklo na humani gest darivanja mališana koji su na bolničkom lečenju.

“Dan tolerancije je 16. novembra, Dan deteta ke 20. novembra i Dan zaštite dece od nasilja je 21. novembra. Svake godine naš vrtić po svom nahođenju i prigodno obeležava te datume. Članovi tima za zaštitu deceo ove godine izašao je pred kolektiv sa idejom da se obeleži čitava nedelja posvećena najmlađima. Mi smo je “krstili” kao “Nedelja darivanja” i to je povod što smo mi danas ovde u Opštoj bolnici Valjevo”, rekla je vaspitač predškolske ustanove “Kaja” iz Ljiga, Gordana Majstorović, navodeći da su bolnicu izabrali kako bi izašli iz klišea socijalnih ustanova koje se bave problematikom ugroženosti dece sa teritorije Ljiga, a da se humanost stavi u prvi plan.

 

Akcija “Deca- deci” okupila je sve grupe u vrtiću “Kaja”, kako bi obradovali simboličnim poklonima mališane koji se leče u valjevskoj bolnici. Prema rečima vaspitača Gordane Majstorović, darivanje je način da se kod mališana razviju mnoge značajne osobine kroz vaspitni rad. Osim radionice gde su mališani polaznici srednje grupe ukrašavali kutije za poklone, oni su prikupili uz pomoć roditelja simbolične poklone, pribor za ličnu higijenu, poneku igračku, odelce ili knjiga.

 

“Tu se našlo sve ono što bi naše drugare bar na trenutak učinilo srećnim i navuklo im osmeh tokom boravkla u bolnici. Drugari iz vrtića su preponosni na svoju akciju i dobili su epitet da su oni deca velikog srca. Oni su mnogo naučili ovih dana šta znači poklanjati, biti tolerantan, šta znači ceniti nekog ko je drugačiji. Ovo je način širenja empatije od malih nogu među decom i trudili smo se da među njima stvorimo tu vrstu odnosa među sobom”, rekla je vaspitač Predškolske ustanove “Kaja” iz Ljiga, Gordana Majstorović, koja se prilikom posete odeljenju Pedijatrije, zahvalila i upravi Opšte bolnice Valjevo na saradnji i podršci njihovoj humanoj akciji.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.