“Derbi” meč za suverenog lidera Bokserske lige Srbije

U 3. kolu Bokserske lige Srbije valjevski “Metalac” u nedelju, 16. decembra, u 18 časova, u Hali “Student”, dočekuje kragujevački “Radnički”. Biće to derbi susret dosadašnjeg dela državnog takmičenja, jer obe ekipe sa po 4 boda dele prvo mesto na tebeli. Trener BK “Metalac” Zarija Andrić najavljuje da će njegov tim biti u punom sastavu i da očekuje rutinsku pobedu.

“U nedelju očekujemo sigurnu pobedu, samo je pitanje sa kojom razlikom. Ekipa “Radničkog” iz Kragujevca nam nije pretnja, kao i niko u sadašnjoj Bokserskoj ligi Srbije. Mi smo najbolja ekipa i ako ne bude nekakvih vansportskih stvari mi ćemo takmičenje krunisati titulom prvaka Srbije”, sa ubeđenjem govori Zarija Andrić, poznato trenersko ime u svetu boksa.

U srednjoj kategoriji (do 75 kg) za “Metalac” će boksovati Aleksa Marković (21), jedan od najperspektivnijih mladih boksera iz regiona, koji je početkom ove godine debitovao u prestižnoj Svetskoj ligi (WSB). Marković je rođeni Lazarevčanin, ali dobro poznat ovdašnjoj publici, jer je i ranijih godina nastupao za valjevsku ekipu.

“Valjevo ima bokserksu publiku, koja ne samo da je brojna, već kvalifikovana i realna. Volim da boksujem u Valjevu i osećam se kao pred svojom publikom. U nedelju protiv ekipe “Radničkog” iz Kragujevca očekuje fer-plej, dobro suđenje i našu pobedu. Očekivao sam da ću boksovati sa Trifunom Dašićem, koji je trealo da boksuje za “Radnički, ali se povredio. čak imao i operacije. Tim “Radničkog” je sad u zaostatku sa tom kilažom i ne može da nađe adekvatnog borca u srednjoj ketgoriji. Videćemo da li će mi uopšte neko izaći u nedelju na megdan”, ističe Aleksa Marković, koji neskromno potvrđuje da Valjevci imaju najjaču ekipu i da je realno da “Metalac” bude prvak države na kraju ligaškog takmičenja.

Trener BK “Metalac” Zarija Andrić i Aleksa Leka Marković

Prvi deo ligaškog takmičenja završava se 27. decembra. Valjevski “Metalac” se tada sastaje sa Vojvodinom u meču u Novom Sadu, iz kojeg očekuje takođe pobedu i nova 2 boda. Za titulu prvaka Srbije jedina potencijalna pretnja “Metalcu” je ekipa iz Loznice, koju su Valjevci savladali u 1. kolu rezultatom 12:4, ali koja pojačava svoje redove. Ponovno odmeravanje snaga sa Lozničanima sledi tek na proleće.

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.