Devetnaestogodišnji Valjevac, radnik Bauwesena, ostao bez ruke

Juče je u selu Šušeoka, kraj Mionice, na kopu građevinske firme “Bauwesen” iz Lazarevca povređen radnik A.C. (19) iz Valjeva. Njemu je traka na drobilici zahvatila levu ruku koja mu je, kako smo saznali, po zbrinjavanju u valjevsku bolnicu amputirana. Uviđaj je izvršio Osnovni javni tužilac u Valjevu.

Osobi koja je ispred preduzeća “Bauwesen” nadležna za postrojenje u Šušeoci telefon je ovog jutra van funkcije, ali smo uspeli da razgovaramo sa jednim od radnika građevinske firme Bauwesen koji je zadužen za drugi sektor i on nam je u izjavi rekao da nije uobičajeno da se radi nedeljom, ali se dešava da tim danom ima nešto posla da se završi.

“Hvala Bogu, dečko je dobro i van životne opasnosti. Nažalost ostao je bez ruke, što je jako tužno i tragično. Stoji mi knedla u grlu i neka muka u stomaku i verujte mi da se zbog toga jako loše osećam, jer sam i ja ranije sličnu stvar doživeo. Ostao sam bez prsta i mene je valjak dograbio”, kaže naš izvor.

On smatra da je uzrok nesreće nepažnja jer, koliko je on upućen, juče je trebalo samo da se očisti postrojenje, a ne da se pušta u rad. Povređeni momak je, kako kaže, sam otišao na traku i desilo se to što se desilo. Zašto je išao na traku, to samo on zna, priča ovaj čovek, koji juče nije radio i nije bio prisutan kada se dogodila nesreća u Šušeoci.

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.