Direktor Agencije za zaštitu životne sredine u izjavi za Tanjug: Ohrabruje veliki entuzijazam i odgovornost lokalne samouprave Valjevo koja želi da reši problem aerozagađenja

U izjavi za Tanjug, koja je juče objavljena u tekstu pod naslovom “Valjevci tvrde da udišu najzagađeniji vazduh u Srbiji”, direktor Agencije za zašitu životne sredine Filip Radović rekao da je u prethodnom periodu primećeno povećanje suspendovanih čestica u vazduhu u Valjevu, ali da ohrabruje veliki entuzijazam i odgovornost lokalne samouprave koja želi da reši problem aerozagađenja.

Upitan da li je kvalitet vazduha u Valjevu iz godine u godinu sve niži, Radović je za Tanjug rekao da je stanje vazduha u Srbiji bolje nego što je bilo, da se popravilo u šest gradova među kojima, kako je rekao, ipak nije Valjevo.

Direktor Agencije za zašitu životne sredine Filip Radović najavio je u ovom Tanjug-ovom tekstu da će sledeće nedelje sa gradonačelnikom Gvozdenovićem održati konferenciju, izaći sa podacima o vazduhu i najaviti mere za rešavanje problema.

(Izvor: zvanična Facebook stranica Tanjug-a)

U istom tekstu navodi se i izjava gradonačelnika Valjeva dr Slobodna Gvozdenović, koji je između ostalog rekao da će Grad povećati broj korisnika koji su priključeni na Toplanu i da će građanima omogućiti da se besplatno priključe na podstanice Toplane.

“Građani će snositi troškove privatnih instalacija, koje će moći da nabave po najpovoljnijim cenama i uz najbolje moguće uslove u dogovoru sa Gradom, koji će jedan deo subvencionisati, i bankama, koje mogu da daju građanima povoljne kredite”, kazao je prvi čovek Valjeva za novinsku agenciju Tanjug. On je još rekao da će i zgrade društvenih i političkih organizacija biće priključene na daljinski sistem grejanja.

“Nedavno je na Skupštini usvojena odluka da rezervni energent bude tečni gas, kao i da se Toplana i Grad, kao garant, kreditno zaduže u smislu promene energenta”, napomenuo je Gvozdenović u Tanjug-ovom tekstu posvećenom problemu aerozagađenja u Valjevu.

M.P.M.

Da Valjevo prodiše - Faza dva

 

 

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je projekata “Da Valjevo prodiše”, “Da Valjevo prodiše - Faza dva”, “Valjevo ima rešenje za aerozagađenje” i "UdahnimO2", koji se na portalu valjevskaposla.info bave problemom aerozagađenja u Valjevu unazad 4 godine.

8 comments

  1. Gradonačelnik Gvozdenović kroz projekte koje pomaže Vlada Srbije i njene agencije za zaštitu životne sredine omogućiće na kraju da građani Valjeva udišu kvalitetan vazduh.

  2. Nadam se da ce toplana i grad uraditi toplovodnu mrezu i ponuditi gradjanima da se uz povoljne uslove prikljuce na grejanje narocito u Novom Naselju gde je bas katastrofalna situacija.Pohvale za sve kojima je stalo da zivimo u zdravom i cistom gradu!

  3. Dobrica Pavlovic

    Kvalitet vazduha u Valjevu je isti poslednjih dvadeset godina, losijem kvalitetu doprinose individualna lozista kojih ima sve vise pa je zima najkriticnija gde je kvalitet vazduha od novembra do marta znacajno losiji, Grad je u kotlini okruzen brdima nema strujanja vazduha.

  4. Kvalitet vazduha u Valjevu je isti poslednjih dvadeset godina, losijem kvalitetu doprinose individualna lozista kojih ima sve vise pa je zima najkriticnija gde je kvalitet vazduha od novembra do marta znacajno losiji, Grad je u kotlini okruzen brdima nema strujanja vazduha.

  5. Sve lepo rečeno, ali da ne bude obećanje ludom radovanje. Nisu nas do sada ubedili u svoju efikasnosdt na delu. Na rečima su vrlo drčni… I još nešto u tekstu stoji kao da je nešto uradjeno. Nije uradjeno baš ništa i pored apela i pritiska gradjana. I u Toplani , društvo ” lako ćemo”. Svi oni su na našoj grbači . Sory.

  6. Lokalni front samo napada ali oni znaju da ce biti najvise uradjeno od strane ove vlasti.

  7. Jel moguce da na jedinom “iole” portalu, gde se objektivno cita pojavi bot ! OMG, idite smilim Bogom

  8. Koga lažete?Izađite da osetite kako je napolju.Sramota od saopštenja.