TOV DIVČIBARE MTB MARTHON 28.MAJ. 2017. GODINE

Planina Maljen pruža odlične uslove za planinski biciklizam,a staze maratona se kreću od 450 najniža tačka,sve do 1100 metara nadmorske visine(Crni vrh) a boravak na toj visini ne predstavlja nikakav problem kada je vožnja bicikla u pitanju.

Sezona trka i takmičenja je uveliko počela, a 28. maja na Divčibarama Profesionalci kao i rekreativci imaće priliku da se okušaju na novom MTB maratonu. Organizator maratona, tim Ris cycling  .

Black Peak MTB maraton se održava poslednjeg vikenda u maju, a glavna trka zakazana je za nedelju 28. maja u 10 sati. Trci će prethoditi kros kantri eliminator trka (XCE) koja će se održati dan ranije. Organizator maratona, tim Ris cycling

“Učesnici su većinom iz Srbije ali imamo prijavljenih (takmičara) i iz Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine.”

Maraton čine tri staze – Fun Peak (32km), Sport Peak (55km) i Black Peak (82km). Sve tri su spoj pešačkih, šumskih i drumskih deonica.

1

“Sport i Black peak dele stazu, posle 55. kilometra se razdvajaju i učesnici Black-a nastavljaju dalje do uspona nakon čega ih očekuje izuzetno tehnički težak spust. Nadmorska visina spusta se smanjuje od 1000 do 500 metara u roku od samo 2 kilometra.”

Sve staze predstavljaju pravo uživanje za učesnike jer je planina Maljen jedna od najlepših i najpogodnijih za ovu vrstu sporta i rekreacije, a organizatori su u saradnji sa Divčibare Ski Resortom učinili sve da za bicikliste obezbede pravi doživljaj koji je fizički zahtevan ali i bezbedan za sve.

2

Prijave su otvorene sve do dana trke, a više o tome kao i o samom događaju možete pronaći na  www.blackpeakmarathon.com

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.