Đumbirom protiv ćelavosti

Kosa se može javiti u čudnim oblicima i na neverovatnim mestima. Dlaka na pojedinim delovima tela ima posebnu namenu. Obrve sprečavaju znoju da uđe u oči, dlake u nosu i ušima zadržavaju prašinu da uđe u telo, zatim trepavice, brkovi takodje imaju svoju namenu. Kosa na glavi štiti leti od Sunca, a zimi čuva toplotu.

Kosa koliko god da se seče, uvek  raste ponovo, između 12,5 i 25 milimetara mesečno. Žene počinju da gupe kosu kasnije od muškaraca. Bolest i stres mogu uzrokovati gubitak kose, radijacija, mnogi lekovi, ako vam nedostaju vitamini, ili ako je hrana lošeg kvaliteta. Svako dnevno gubi od 50 do 100 dlaka. A brijanje glave nam neće pomoći da nam kosa bude gušća, ili da brže raste, jednostavno ćelavost je prirodna pojava koja dolazi s godinama. Prema statistikama, gubitak kose se javlja kod 70% muškaraca. Postoje mnogi proizvodi protiv opadanja kose. A ovaj prirodni recept mogu koristiti i muškarci i žene.

 

Recept:
Djumbir u prahu(10g) pomešajte sa ¼ šolje čaja od kamilice.Dobijeni sok pomešajtesa istom količinom orahovog ulja.Ovo umasirajte u kosu i čekajte da deluje 10 minuta. Operite i ovaj tretman ponavljajte dva puta nedeljno, ako želite da vam kosa što pre poraste.

Prirodni sastojci koji stimulišu rast kose su: rastavić, kopriva, hajdučka trava a odlične rezultate je pokazalo ricinusovo ulje.

Sa strpljenjem čekajte rezltat.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.