Dodela nagrada najboljim učesnicima 19. Republičkog festivala osuđeničkog literarnog stvaralaštva

Kazneno-popravni zavod za maloletnike u Valjevu organizuje u sredu, 15. maja 2024. godine, dodelu nagrada najboljim učesnicima 19. Republičkog festivala osuđeničkog literarnog stvaralaštva, koji je bio na temu “Hrabrost se nalazi na neočekivanim mestima”. Istog dana biće upriličeno osvećenje krstova crkve Svetog Dimitrija.

KPZ Valjevo (1)

Kazneno-popravni zavod Valjevo

Na raspisani konkurs prijavilo se 22 ustanove: kazneno-popravni zavodi, okružni zatvori, VP dom Kruševac, Specijalna zatvorska bolnica. Nagrađeni i pohvaljeni učesnici su iz dvanaest zavodskih institucija.

Ukupno je na Festival prijavljeno 258 radova i to u kategoriji POEZIJA 174 rada, a u katgoriji PROZA  84 rada.

Književne radove ocenjivao je tročlani žiri kojim je predsedavao Slaviša Pavlović iz Ljubovije, dok su članovi žirija bili Nataša Tanjević iz Beograda i Jovana Divnić iz Obrenovca.

U kategoriji proze Prvu nagradu dobija rad “Hrabrost se nalazi na neočekivanim mestima”, autora S.M. iz KPZ Požarevac. Nagrađeni dobija 15.000 dinara, knjigu i diplomu. Drugu nagradu dele rad “Koraci”, autora M.M. iz KPZ Požarevac i rad “Hrabrost se nalazi na neočekivanim mestima”, autora N.Š. iz KPZ za maloletnike Valjevo. Nagrađeni dobijaju po 5.000 dinara, knjigu i diplomu. Treću nagradu dele rad “Roberto Cuko”, autora R.V. iz KPZ Požarevac i rad “Vrabac”, autora M.S. iz OZ Zaječar. Nagrađeni dobijaju po 4.000 dinara, knjigu i diplomu. Pohvale u ovoj kategoriji dobili su radovi: “Poslednja tužna” autora R.V. iz KPZ Požarevac, rad “Ugašeni vulkani” autorke M.S. iz KPZ za žene Požarevac. Pohvaljeni autori dobijaju knjigu i diplomu.

U kategoriji poezije Prvu nagradu dobija rad “Svedok saradnik”, autora R.T. iz KPZ Beograd. Nagrađeni dobija 15.000 dinara, knjigu i diplomu. Drugu nagradu dele rad “Diler istine”, autora N.C. iz KPZ Beograd i rad “Treće oko”, autora R.T. iz KPZ Beograd. Nagrađeni dobijaju po 5.000 dinara, knjigu i diplomu. Treću nagradu dele radovi “Kad hrabrosti nema”, autora V.B. iz KPZ Požarevac i rad “Vera u ljubav”, autora M.S. iz KPZ Požarevac. Nagrađeni dobijaju po 4.000 dinara, knjigu i diplomu. Pohvale u ovoj kategoriji dobili su sledeći radovi: “Razvejavanje”, autora M.Š. iz KPZ Sremska Mitrovica, rad “Povratak tvorcu”, autora A.Đ. iz KPZ Sremska Mitrovica, rad “Poezija hrabrosti”, autora O.J. iz KPZ Kragujevac, zatim rad “Moja hrabrost je u Isusu”, autora S.B. iz KPZ Sombor, rad “Imam”, autora B.B. iz KPZ Šabac, rad “Hrabrost se nalazi na očekivanim mestima”, autora N.K. iz OZ Smederevo i radovi “Stari deda”, autora Ž.P. iz KPZ Niš i “Oltar hrabrosti”, autora B.T. iz KPZ Pančevo. Pohvaljeni autori takođe dobijaju knjigu i diplomu.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply