DOK IMA ONIH KOJI SE SEĆAJU, TRAJAĆE I MIKIJEVE PESME – KONCERT U ČAST MIKIJA JEVREMOVIĆA NA DESANKINOM TRGU

U organizaciji Centra za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“ po četvrti put od njegove smrti organizovan je koncert u čast jednog od najpopularnijih pevača zabavne muzike na prostorima bivše Jugoslavije, Mikija Jevremovića. Ovoga puta na otvorenom, na Trgu Desanke Maksimović, Mikijeve čuvene hitove, pevali su njegovi najbliži, ćerka Jelena i brat Zoran, autor svih pesama koje su se našle na ovom koncertu Boris Bizetić, ali i brojni valjevski muzičari koji se uvek rado odazovu ovim povodom – Srđan Lazić, Dule Lušin, Vlada Selkov, Maja Ralić, Andrija Kalabić, Dragi Ristovski Dimče, Mila Pavlović i Omladinski hor „Abrašević“, uz pratnju sjajnih valjevskih muzičara.

Valjevo koncert

Koncert je otvorio Mikijev brat Zoran Jevremović, uz zahvalnost Valjevcima koji održavaju živom uspomenu na slavnog pevača koji nas je napustio pre sedam godina.

Valjevo koncert 4

„Večeras je specifičan koncert, na repertoaru su pesme isključivo Borisa Bizetića, pozdravio sam tu ideju. Boris je čovek koji je 34 pesme napisao za Mikija, od toga su sigurno više od pola bili veliki hitovi, taj evergrin. Miki je gajio to i ne što mi je brat, mislim da nije imao konkuirenciju kad su takve pesme u pitanju“, rekao je Zoran.

Uprkos zdravstvenim problemima Mikijeva ćerka Jelena nije izostala ni na ovom koncertu, ponosna što su Valjevci uveli ovu lepu tradiciju.

Valjevo koncert 1

„Svi ovi ljudi, prijatelji, familija, deo su mog srca i srca mog oca i ne mogu opisati koliko sam srećna što sam u Valjevu. Valjevska publika važi za možda najzahtevniju publiku u regionu, tome me je tata naučio još dok sam bila dete. Kada im uđeš u srce, a za to treba vremena, odatle ne izlaziš“, poručila je Jelena Jevremović uoči koncerta.

Boris je napisao čak 34 pesme za Mikija Jevremovića, što je verovatno najveći broj pesama koje je jedan kompozitor napisao za istog izvođača.

„Ovaj koncert je poseban za mene jer je tačno pre 50 godina bio moj prvi autorski koncert u Beogradu u dvorani Doma sindikata, neposredno posle Beogradskog proleća na kome smo Miki i ja pobedili sa mojom pesmo „Kad bih znao da je sama“. Nakon toga niko me iz Beograda nije pozvao da napravim autorski koncerta, a sad su me Valjevci pozvali“, otkrio je Bizetić.

Valjevo koncert 5

Dok god postoje oni koji se sećaju trajaće i Mikijeve pesme, poruka je ovog koncerta koji je okupio veliki broj naših sugrađana, kako onih koji su uz njegove pesme odrastali, tako i nekih novih generacija koje su sa podjednakim žarom pevali čuvene Mikijeve hitove.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply