Dokumentarni filmovi LHS Studija petkom u Galeriji Muzeja

U Galeriji Narodnog muzeja u Valjevu počinju Oktobarske večeri dokumentarnog filma Studija LHS. Narodni muzej kao organizator posvetio je tri petka zaredom filmskim projektima medijske i umetničke produkcije LHS Studio.

Prve filmske večeri (petak, 14. oktobar, od 19h) biće prikazan film ARSEN KARAĐORĐEVIĆ. Osim projekcije tog filma, biće predstavljeni filmski projekti LHS Studija,a  najavljeni su i razgovori sa rediteljem Boškom Milosavljevićem i producentom Milanom Kićevcojem, koji će biti gosti te večeri.

Valjevo

Drugog petka, 21. oktobra u 19 časova, biće prikazan dokumentarni film JEGO BLAGORODIJE BARON VRANGEL (53 minuta). To je filmska priča o Petru Nikolajeviču Vrangelu, jedinstvenoj istorijskoj ličnosti čiji grob se nalazi u ruskoj crkvi Svete Trojice u Beogradu.

Valjevo

Završne večeri dokumentarnog filma, u petak 28. oktobar, od 19 časova, svi zainteresovani će moći da pogledaju dokumentarni film MAESTRO JURIJ LJVOVIČ RAKITIN (55 minuta). Reč je o gotovo nepoznatoj priči o ruskom reditelju, koji je u mladosti srađivao sa Stanislavskim i koji je dobar deo karijere proveo u Beogradu, a čiji učenici su bili i neki od najznačajnih reditelja i glumaca sa naših prostora.

ULAZ JE BESPLATAN ZA SVE TRI PROJEKCIJE!

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.