Domaći lekovi za ujede komaraca

Leto je pred vratima, a komarci su već stigli. Evo kako da vas svrab i iritacija što pre prođu posle ujeda ovih insekata.

Valjevo

Malo šta je iritantnije od zvuka komarca koji se „razleti“ po sobi čim isključite svetlo i legnete da spavate. Dobro, možda je iritantnije od toga kada vas ujede i posle vas svrab budi cele noći…

Ako već ne možete da držite te dosdne insekte podalje od svoje sobe, možete barem da ublažite svrab nekim domaćim lekovima.

Valjevo

Limun

Ovo citrusno voće ima antiupalna i anestetička svojstva, što znači da efikasno smanjuje otok koji nastaje posle ujeda komarca. Prepolovite limun i istrljajte unutrašnjom stranom na mesto uboda.

So

Začin koji sigurno imate u kuhinji takođe ima antiupalna svojstva, pa će pomoći da vas svrab i otok brže prođu nakon ujeda komarca. Nakvasite mesto ujeda, a zatim odozgo pospite malo soli i pustite da deluje nekoliko minuta. Brzo ćete osetiti da se svrab i otok smanjuju – verujte nam, probali smo!

Soda bikarbona

Možete da je nanesete na isti način kao so – prvo nakvasite kožu, pa pospite sodu bikarbonu, ili da napravite rastvor u koji ćete umočiti krpicu i držati je desetak minuta na mestu ujeda.

Led

I led može da vam pomogne nakon ujeda komaraca tako što će rashladiti kožu i pružiti vam olakšanje, pa ćete moći da prestanete da se češete. Imate li i vi neki kućni lek za ujede komaraca?

Izvor: Mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

One comment

  1. Jednostavno mesto uboda ne češite, već samo sirćrtom utrqajte 1-2 puta za 2 sata i otok će nestati. Najjeftinije i najefikasnije!