Domu zdravlja uručen sertifikat o akreditaciji na sedam godina

Domu zdravlja Valjevo je u utorak 13. juna 2017. godine, u prostorijama ove ustanove,  svečano  uručen sertifikat o akreditaciji na sedam godina.

Ističući da ima veliko zadovoljstvo  da pozdravi prisutne u ovako značajnom trenutku, kada ova ustanova ulazi u red najeminentnijih i najuspešnijih domova zdravlja u Srbiji, direktor Doma zdravlja Valjevo dr Zaven Der Hazarjan je dodao:

,,Ovoga ne bi bilo da veliki zanos i entuzijazam svih zaposlenih u Domu zdravlja, menadžmenta, lokalne samouprave, ali i svih društvenih struktura nije proizveo ovakav rezultat. Biti na čelu ove ustanove na današnji dan, kada Dom zdravlja rehabilituje one pozitivne vrednosti koje svaka ustanova vitalnog razvojnog karaktera ostvaruje i želi da ostvari na primarnom nivou kada je prevencija zdravlja i promocija zdravlja u pitanju, velika je čast. Zahvaljujem lokalnoj samoupravi na velikoj podršci koju nam pruža u protekle dve godine. Mislim da je Dom zdravlja  svojim resursima ostvario rezultat  dostojan svakog divljenja i poštovanja.“

Sertifikat je Domu zdravlja uručio direktor Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije Vladimir Arsenović istakavši:

,,Građani Valjeva treba da budu i ponosni i zadovoljni što imaju mogućnost da im budu pružene usluge u ovakvom Domu zdravlja. Ono što je značajno za građane je što Dom zdravlja ima dobru saradnju sa lokalnom samoupravom. To se pokazalo kao pozitivna praksa na primarnom nivou zdravstvene zaštite.“

Dom zdravlja je  ocenjen u osam oblasti koje je  zahtevom za akreditaciju tražio: zdravstvena zaštita odraslog stanovništva, žena, školske dece i dece, polivalentna  patronaža, životna  sredina, ljudski  resursi, upravljanje informacijama i standardi i rukovođenje upravljanjem.

,,Svi koji su učestvovali u procesu akreditacije u Domu zdravlja znaju da su ispunjavanje kriterijuma i davanje adekvatnih dokaza kojima se dokazuje da su određeni akreditacijski kriterijumi ispunjeni  zahtevni,  kompleksni,  zahtevaju mnogo vremena, truda i prevashodno adekvatne ljudske resurse. U vašem  Domu zdravlja ocenjeno je ukupno 397 kriterijuma  i  20 kriterijuma iz kriterijuma  bezbednosti koji ne smeju da budu ocenjeni ocenom  manjom od četiri. Vaš prosek ocena je skoro 99 posto, što je stvarno izuzetan uspeh“, pojasnio je jednogodišnji proces ove okreditacije i obrazložio ciframa uspeh valjevskog Doma zdravlja Arsenović.

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je čestitao direktoru Doma zdravlja i njegovim saradnicima na izuzetnom rezultatu kada je akreditacija u pitanju i predstavio nove planove saradnje:

„Upravo danas smo dr Momčilov,  Dragan Jeremić i ja razgovarali da se pokrene projekat Valjevo zdrav grad koji ima osnova u svemu  onome što Svetska zdravstvena organizacija propagira, kao i evropski sektor Svetske zdravstvene organizacije i koji treba da da odgovor na sve one probleme koji nas muče kada je u pitanju unapređenje zdravlja stanovništva. Mislim da ovde ne smemo da stanemo, da moramo ići dalje i očekujem punu saradnju kako  ove Gradske vlade i Doma zdravlja, tako i ostalih institucija u gradu koje su neophodne da bi ovaj projekat bio završen.“

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.