Dopis školama – svi stariji od 65 da se penzionišu

Ministar prosvete Mladen Šarčević uputio je nalog svim školama da izdaju rešenje o prestanku radnog odnosa svim starijima od 65 godina.

Valjevo

Foto: Guliver/getty images, Thinkstock

List “Danas” piše da Šarčević od škola traži da postupe po Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i izdaju rešenje o prestanku radnog odnosa zaposlenima koji su napunili 65 godina života i time ispunili uslov za penzionisanje.

List je preneo procene Ministarstva prosvete Srbije da će se time “osloboditi” oko 900 radnih mesta jer će veliki broj direktora škola biti penzionisan.

Šarčević je krajem avgusta 2016. već uputio dopis u kome je pozvao direktore škola koji su ispunili uslov za penziju da oslobode mesta mlađim kadrovima. ali su se mnogi o taj poziv oglušili uz obrazloženje da je reč o preporuci, odnosno mišljenju koje nije obavezujuće.

Izvor: Mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.