“DOŽIVI DIVČIBARE 2018” – Dva dana druženja na Divčibarima

Turistička organizacija Valjevo je 17.maja organizovala manifestaciju *Doživi Divčibare* na Divčibarama. Namera organizatora je da osnovnoškolska deca škola koja gravitiraju području Divčibara se upoznaju i druže tog dana i nauče nešto novo o biljnom i životinjskom svetu Divčibara i značaju očuvanja životne sredine.

Valjevo

Ove godine deca iz pet osnovnih škola, iz Valjeva, Mionice, Ljiga i Požege kroz niz obrazovnih i sportskih aktivnosti na Divčibarama su se upoznala sa vrednostima koje im priroda u njihovoj neposrednoj blizini pruža, predstavljajući pozitivne aspekte očuvanja životne sredine.

Davne 1932.godine, tadašnje ministarstvo trgovine i turizma, 17.maja, proglešene su za KLIMATSKO TURISTIČKO MESTO.

Učesnici su bila deca iz osnovnih škola  *Nada Purić* i *Vladika Nikolaj Velimirović* iz Valjeva, *Milan Rakić* iz Mionice, *Sava Kerković* iz Ljiga, *Emilija Ostojić* iz Požege.Ukupan broj učesnika je 150.

Deca su pre podne imala organizovanu edukativnu radionicu u hotelu *Divčibare*. Kasnije su učestvovali u igrama bez granica na terenima hotela Divčibare. Održan je i turnir u fudbalu između škola.

Valjevo

Pobednicima su dodeljeni pehari i prigodne nagrade za prva tri mesta.

Sva deca su dobila zahvalnice za učestvovanje na manifestaciji *Doživi Divčibare*. Dan su zavšili druženjem u hotelu *Divčibare*.

Utisak je da su deca sa ove manifestacije otisla sa osmehom na licu, sa nekim novim saznanjima o planini koja im je tako blizu, a o kojoj su do juče tako malo znali.

Turistička organizacija Valjevo se potrudila da ove godine proširi program manifestacije. U subotu, 19.maja, održaće se dve radionice, Eko otisak i Likovna radionica „Doživi Divčibare“. Najuspešniji radovi će se naći na eko kalendaru u izdanju TO Valjevo kao podsećanje na nezaboravne trenutke provedene na Divčibarama.

Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije Republike Srbije i Grad Valjevo.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.