Državni revizor “prečešljava” Grad Valjevo

Državna revizorska institucija započela je reviziju finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja Grada Valjeva za 2016. godinu. Vrhovni državni revizor Sektora za reviziju budžeta lokalnih vlasti dr Duško Pejović posetio je Valjevo i već je održan sastanak sa direktorima javnih preduzeća i ustanova, kao i načelnicima svih odeljenje.

Reč je o redovnim aktivnostima koje sprovodi revizorska služba, a kako smo nezvanično saznali u Gradskoj upravi u prethodnoj godini primećene su određene nepravilnosti u poslovanju određenih službi, preduzeća i ustanova koja su pod jurisdikcijom Grada, tako da će se otprilike za osam meseci, koliko će okvirno trajati ova revizija, tačno znati ko je kako poslovao i koje su nepravilnosti, ako ih je bilo, uočene.

Valjevo

Dr Duško Pejović, vrhovni državni revizor (foto: www.dri.rs)

Kako nam je potvrđeno iz kancelarija predsednika Državne revizorske institucije, sastanak u zgradi Gradske uprave održan je u ponedeljak, 30. januara, posle kojeg je započet postupak prikupljanja neophodne dokumentacije.

Zvanični zahtev revizora sadrži 20 tačaka, u kojima je navedeno koju je dokumentaciju i podatke neophodno dostaviti u roku od 8 dana. Takođe se navodi da će Državna revizorska služba, ukoliko se u propisanom roku ne podnese tražena dokumentacija i podaci, u skladu sa zakonom podneti zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.