DS: Aleksandrova lekcija o moralu, istini i pravdi će ih skupo koštati!

Demokratska stranka u Valjevu podržava inicijativu valjevskog Lokalnog fronta i pridružiće se okupljanju zakazanom za petak, 18. oktobra, od 13.30 do 16 časova, u znak podrške unapšenom radniku “krušika” Aleksandru Obradoviću na Gradskom trgu. Uz poruku “Aleksandar mora da pobedi”, iz Gradskog odbora Demokratske stranke u Valjevu poslato je saopštenje za javnost u kojem se kaže da je Aleksandar Obradovi celoj Srbiji održao lekciju o moralu, istini i pravdi.

“Aleksandar Obradović, nedavno u tajnosti uhapšeni radnik “Krušika”, je svojim otkrićem da je firma koja se povezuje sa ocem ministra policije Nebojše Stefanovića faktički pljačkala valjevski “Krušik” celoj Srbiji održao lekciju o moralu, istini i pravdi. On je time otvorio Pandorinu kutiju iz koje će na sve strane poleteti brojne afere i kriminalne radnje naprednjačke vlasti. Aleksandrova lekcija će ih skupo koštati”, smatraju valjevske demokrate u svom osvrtu na hapšenje našeg sugrađanina zaposlenog u “Krušiku” .

Iz Gradskog odbora Demokratske stranke navode da je Aleksandar Obradović ovu lekciju o moralu, istini i pravdi najpre održao potpredsedniku Srpske napredne stranke i ministru Nebojši Stefanoviću, koji je Aleksandrovim tajnim hapšenjem pokušao da sakrije to da je firma „GIM“ koju je zastupao njegov otac Branko Stefanović od “Krušika” kupovala minobacačke mine po cenama koje su znatno niže od tržišnih i tako nanela štetu “Krušiku” i državi kao vlasniku ovog preduzeća.

“Te cene su bile znatno niže čak i od onih po kojima je “Krušik” svoje proizvode prodavao državnoj firmi Jugoimport SDPR, koja je decenijama najvažniji izvoznik oružja proizvedenog u fabrikama srpske namenske industrije. Da ne govorimo o tome da se oružje koje je “Krušik” prodao “GIM”-u preko raznih kanala na kraju našlo u rukama ekstremista u Jemenu, o čemu su pisali mediji širom sveta, što je dodatno nanelo štetu i “Krušiku” i našoj zemlji”, kaćže se u saopštenju.

Dalje se navodi da je Aleksandar Obradović pokazao srpskoj policiji i tužilaštvu da se građani ne mire sa ćutanjem onih koji bi po Ustavu i zakonu trebalo da štite taj isti Ustav i zakone.

“Neverovatno je da su oni koji toliko vole da se pohvale svojim akcijama hapšenja širom Srbije baš ovo hapšenje pokušali da sakriju od javnosti. Još neverovatnije je što su mislili da će uspeti u tome. Održao je Aleksandar lekciju i svom advokatu koji je iz neobjašnjivih razloga nedeljama izbegavao da za svog klijenta zatraži zakonom predviđeni status uzbunjivača koji bi ga zaštitio od progona, ćutao o njegovom hapšenju i čak uveravao njegovu porodicu da i oni o tome ćute, iako je jasno da je javnost i njen pritisak najsnažniji Aleksandrov adut da pobedi u borbi sa kriminalizovanom naprednjačkom državom. Svojim postupkom Aleksandar je postideo i sve one kojima se bezuspešno obraćao nudeći im da obelodane dokaze o sumnjivom poslovanju “Krušika”, a koji su to iz samo njima znanih razloga odbili da urade. Koleginice i kolege iz “Krušika” je zadužio tako što je branio i njihovo dostojanstvo i “parče hleba” koje, iako svesni svega što se u “Krušiku” događa, strahom paralisani ćuteći zarađuju”, piše u saopštenju.

Demokrate još kažu i da je jasno da Aleksandar Obradović nije uradio ništa zbog čega bi trebalo da bude uhapšen i pritvoren i da je jasno i da bi zbog svega što je otkrio neko drugi trebalo da bude u zatvoru.

“Aleksandar zato mora da pobedi, jer je njegova pobeda i pobeda svih građana koji žele da žive u normalnoj zemlji u kojoj se zakoni poštuju, a državni organi rade svoj posao. Zato i svi mi moramo da pomognemo Aleksandru i brojnim drugim ljudima poput njega koji ne žele više da trpe očiglednu nepravdu i da se povlače pred nasilnom i kriminalnom vlašću. Iza Aleksandra Obradovića iz Valjeva će doći mnogi drugi iz cele Srbije koji će ohrabreni njegovim delom dići svoj glas nepristajanja na ponižavanje zdravog razuma i uništavanje jedne zemlje.

Demokratska stranka u Valjevu stoga podržava inicijativu koleginica i kolega iz Lokalnog fronta i pridružiće se okupljanju u znak podrške Aleksandru Obradoviću u petak 18. septembra od 13:30 do 16 časova na Gradskom trgu. Aleksandar mora da pobedi.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.

One comment

  1. мр Предраг М.Вулетић

    Слобода је чинити добро из страха од последица.Да ли је је изношење у јавност докумената који могу имати за последицу да стотине запослених у Крушику остане без посла-? А стручњаци тврде да је страх од губитка егзистенције јачи од страха од смрти.А због чега је то урађено? На Суду је да утврди мотив али и све остале околности.Крушик је нама Крушиковцима друга кућа.Немојмо је рушити