DS: Krah gradske vlasti u Valjevu

“U duhu demokratije i poštovanja ljudskih prava, niko nije kriv dok se ne dokaže krivica i stupi na snagu pravosnažna presuda.Ali šteta gradu i građanima Valjeva je već naneta od strane vladajuće koalicije SNS-SPS. Za godinu dana vlasti ove garniture, čiji je je jedan od najznačajnijih funkcionera uhapšen, drugi još značajniji u inostranstvu, a treći za vreme svih ovih događaja provodi vreme u Gradskoj upravi u prisustvu  policije, signal su da se u Valjevu već dugo vremena ne radi u interesu građana, već u ličnom interesu. I zato je prvi korak valjevskih vlastodržaca podnošenje ostavki, raspuštanje Skupštine grada i uvođenje privremenih mera u Grad Valjevo!
Hapšenje načelnika, dvoje zaposlenih u Gradskoj upravi i pet odgovornih lica u privatnim firmama, šokiralo je Valjevce, ali i poslalo negativnu poruku svim potencijalnim investitorima da u Valjevu vladaju korupcija i kriminal.
Možda bi u ovom gradu sve bilo drugačije da je prihvaćen predlog Demokratske stranke i nevladinog sektora, ali i ispunjena obaveza koju imaju sve lokalne samouprave, da se do kraja juna usvoji Antikorupcijski plan. To je obaveza pre svega prema građanima Valjeva, zakonska obaveza, ali i jedan od uslova na putu pristupanja Evropskoj uniji.
Za pet godina dana vlasti u Valjevu, uspevale su samo investicije poput asfaltiranja puteva i ulica do lokalnih moćnika i njihovih prijatelja i prijateljica, izgradnja kapitalnog svinjca na Stočnoj pijaci, kao najveće Greenfield  investicije, pravljenje ograda gde god su se mogle postaviti, kupovina automobila za potrebe funkcionera, poslovna putovanja u inostranstvo, masovna partijska zapošljavanja, troškovi reprezentacije i mnoge druge „kapitalne investicije“.
Grad propada, nezaposlenost je sve veća, ljudi odlaze i vreme je da se građani odupru veštim medijskim manipulacijama i skretanjima pažnje sa važnih životnih pitanja. Demokratska stranka je stranka običnih ljudi, koji žele da žive u normalnoj i poštenoj državi i gradu. Svi koji su radili za svoj, a ne za opšti interes, više nisu u Demokratskoj stranci i sada nose dresove nekih vladajućih stranaka, među kojima je počela oštra borba za raspodelu sve manjeg kolača”, kaže se u saopštenju valjevskih demokrata.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.