DS Valjevo: ŠTA KOČI DAVNO PRIPREMLJENE PROJEKTE

Razni, navodni poznavaoci situacije i dalje plasiraju priče o borbi za vlast među valjevskim demokratama. Moguće da je sve samo produkt straha zbog ponovnog uzdizanja partije od ugleda čijim članovima je jedini motiv dobrobit društva. Radi razrešenja dugogodišnjih nedorečenosti, članovi Gradskog odbora Demokratske stranke u Valjevu priredili su konferenciju za novinare, i to na otvorenom. Hladno, vetrovito vreme nije sprečilo dolazak novinara iz redakcija koje neguju precizno i blagovremeno informisanje svojih sugrađana.


Činjenica je da su krajem prošle godine konstituisani Gradski odbor Demokratske stranke u Valjevu, kao i svi organi upravljanja u stranci, naveo je
izabrani predsednik GO DS u Valjevu, Zoran Jakovljević, na konferenciji za novinare, uz navode da više nisu u statusu povereništva i da su počeli da rade punim kapacitetima. Radi razjašnjavanja određenih nejasnoća, koje su proteklih godina plasirane ovdašnjoj javnosti, Jakovljević je pojasnio situacije u vezi višestruke funkcionalnosti saobraćajnice kroz industrijsku zonu, zatim bitne činjenice o izgradnji puta Iverak – Nepričava i, jedna od tema, bio je most u Ulici Norveških interniraca gde je, simbolično, priređeno obraćanje novinarima.


“U oktobru 2011. godine, kada je otvaran, tadašnja opozicija je ismevala ovaj most jer vodi u Rosića livadu, ne ceneći da je reč o dugoročnom projektu. Mi smo i tada znali da, kada most bude napravljen, biće uređeno i korito reke Kolubare i da će biti urađena i saobraćajnica koja će rasteretiti saobraćaj kroz centar Valjeva. Sada smo ovde i vidimo da taj projekat funkcioniše. Tadašnja gradska vlast je imala viziju i znala da veliki infrastrukturni objekti ne mogu biti urađeni bez mnogo vremena i sredstava” – objasnio je Jakovljević.

Govoreći o deonici auto – puta od sela Iverak do Nepričave, predsednik GO DS Valjevo, Zoran Jakovljević naglašava da su i taj projekat kandidovali pre deset godina, a aktiviran je tek šest godina kasnije.

“Mi smo tada predstavili glavni projekat, koji je urađen od strane CIP-a. Znali smo da će biti izgrađen Koridor 11. Bili smo spremni da radimo na tom projektu jer je od vitalnog značaja za grad Valjevo. Vlast posle nas je taj projekat preuzela tvrdeći da mora da uradi projekat. Projekat postoji, glavni projekat, a do izvođačkog projekta je vrlo malo potrebno” – još jednom pojašnjava Jakovljević, diplomirani građevinski inženjer.


U daljem obraćanju naznačava datokom proteklih godina nije zabeležen pomak ni na projektima saobraćajnice kroz industrijsku zonu i transfer stanice.

“Treća stvar je taj čuveni put, ili saobraćajnica kroz industrijsku zonu. Kada smo razmišljali o budućoj industrijskoj zoni uspeli smo da napravimo, znajući za probleme sa zbrinjavanjem otpada, transfer – stanicu i reciklažnu stanicu na toj, budućoj saobraćajnici. Od tada se ništa nije desilo. Mi smo sada u 2021. godini, a čini se kao da smo u 2012. godini” – rekao je predsednik GO DS Valjevo, Zoran Jakovljević, napominjući da kada kže prethodna, misli na vlas od 2012. godine koja je, prema njegovim rečima, donosila loše kadrovske poteze u Gradskoj upravi i u javnim preduzećima, postavljajući nestručne i ljude koji nisu iz Valjeva i to u statusu vršioca dužnosti: “Tako da imamo utisak da Grad Valjevo nije grad, nego v.d. Grada Valjeva”.

Prema Jakovljevićevim rečima, motiv za navedena objašnjenja nije kritika, već podsticaj za ostvarivanje vitalnih projekata koji bi doprineli razvoju valjevskog kraja.

Obraćanje javnosti predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke u Valjevu, bilo je prilika za predstavljanje novog člana GO, Vladete Đurića, diplomiranog geografa, koji je naglasio da je njegova odluka o pristupanju Demokratskoj stranci sazrevala godinama, kao i da se mora angažovati radi opšteg boljitka.

“Izazvana je prevashodno opštim nezadovoljstvom koje je izazvano dešavanjima u svim segmentima našeg društva. Moje lično nezadovoljstvo, kao i moje bliže i šire okoline, samo je narastalo o bivalo veće iz godine u godinu. Ako samo sedite kući i čekate, velika je verovatnoća da se neke stvari nikada neće rešiti i da ovakva situacija, kakvu mi danas imamo i u državi i u našem gradu, može trajati doveka” – navodi Vladeta Đurić podcrtavajući da je, od početka višestranačkog sistema u našoj državi upravo Demokratska stranka bila glavni nosilac bitnih društevno – političkih promena, kao i da je obavljena unutrašnja reforma stranke, tako da su sadašnji članovi – ostvareni ljudi kojima je prevashodni cilj da rade za dobrobit društva.

Đurić naglašava da je na članovima Glavnog odbora Demokratske stranke velika odgovornost –  da svojim sugrađanima dokažu da je moguće da postojeće stanje menjaju na bolje da je upravo DS, kako je rekao “antiteza svemu ovome što danas imamo”.
Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.