DUŠAN NOVOKMET: “U SUPER B LIGI NAS OČEKUJE BORBA ZA OPSTANAK”

Rukometašice Metalca 2015 su počele pripreme prvog dana avgusta radom na sticanju kondicije. Ovaj deo biće obavljen na Pećini a u halu učenice Dušana Novokmeta ulaze početkom sledeće nedelje. Novi član Super B lige će u novu sezonu ući sa dva pojačanja, golmanom Vanjom Cvetković, Lazarevčankom koja dolazi iz aranđelovačkog Bekamenta i iskusnim bekom Marijom Pošarac, Valjevkom koja se ponovo aktivirala posle nekoliko godina pauze. Povratak Mirjane Obrenović, nakon njenog igranja u Španiji, trenutno nije aktuelan zbog visoke sume koju treba platiti za ispisnicu i ona iznosi 2.000 evra a Metalac 2015 finansijski to ne može da priušti.

METALAC1

Rukometašice Metalca 2015, predvođene Jovanom Pavlović i Martom Mosurović, na treningu na Pećini.

” U Super B ligi nas očekuje teška borba za opstanak jer se radi o takmičenju koje je mnogo jače nego Prva liga. I pored velikog uspeha koji je Metalac 2015 napravio plasmanom u viši rang, grad Valjevo ga nije valorizovao kako treba jer smo dobili samo 500.000 dinara više nego prošle godine tako da nam je budžet sada 3.2 miliona dinara. Za kotizaciju i pravo da igramo Super B ligu moramo da platimo 840.000 dinara što je za naš mali budžet ogromna suma. U podeli sredstava od grada ponovo ima velikih i nelogičkih razlika pa su neki valjevski kolektivi koji nastupaju u rangu ispod Metalca 2015 dobili nekoliko puta više para od nas. To se ponavlja iz godine u godinu ali promene nema. Pored toga, opet ćemo imati nedovoljno termina za treninge u Hali sportova ali ćemo se boriti kao i do sada. Dakle, prioritet je borba za opstanak u okviru realnih finansijskih mogućnosti koje su manje nego što smo očekivali.” – rekao je šef stručnog štaba Metalca 2015, Dušan Novokmet.

Inače, prvenstvo u Super B ligi počinje 16. septembra a rivali Metalca 2015 su Srem iz Sremske Mitrovice, Pančevo, Ruma, Beograd, ORK Beograd, Topličanin iz Prokuplja, Temerin, Aleksinac, Radnički iz Beograda, Kikinda i Bor.

ПОШАРАЦ1

Marija Pošarac, povratnica u redove Metalca 2015, u akciji na utakmici protiv Sloge iz Petrovca na Mlavi u Valjevu u sezoni 2016-17

Na startu sezone Metalac 2015 dočekuje Temerin, u 2. kolu u Valjevo dolazi Srem, zatim Valjevke igraju u gostima protiv ORK Beograda, onda dolazi Aleksinac itd.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.