Europromovi “Dani domaćih iz našeg kraja” tokom februara

Europromova kampanja “Dani domaćih” u februaru mesecu biće u znaku lokalnih i regionalnih proizvođača, okupljenih u okviru robne marke “Domaće”. Za ovomesečnu akciju nazvanu “Dani Domaćih iz našeg kraja” izdvojeno je 10 artikala sa oznakom brenda “Domaće”, koji će do kraja kraja februara u svim prodajnim objektima “ljubičaste trgovine” moći da se kupe po akcijskim cenama. Reč je o artiklima 7 proizvođača (Pekara “Beljić”, “Aronko”, “Agro Maja”, “Jablanik”, Mlekara “Kačarević” i “Europek”) u okviru robne marke “Domaće”, koji se prave po starim i tradicionalnim recepturama, pretežno od sirovina iz našeg kraja.

Europrom

Foto: Slobodan Ćirić

PR menadžer Europroma Bojana Perić istakla je na konferenciji za medije da ovi proizvođači koji se nalaze u okviru robne marke “Domaće” nisu slučajno izabrani, da je reč mahom o malim proizvođačima koji poštuju sve neopodne standarde kada su proizvodni procesi u pitanju.

“Hteli smo da pokažemo da nama nije presudan kriterijum da ste veliki igrač na tržištu, već da Europrom podržava i male igrače. Jedino bitno u ovoj kampanji je to da se radi o domaćim i kvalitetnim proizvodima. Europrom je pažljivo vršio odabir i prvenstveno se vodilo računa da štetni aditivi nisu i ne budu zastupljeni u okviru ovih proizvoda. To je nešto što proizvode čini jako bitnim na današnjem tržištu, jako bitnim svim potrošačima. Ti proizvodi su lice naših krajeva, lice naših sela, lice naših planini. Rečeno u jednoj rečenici, ti proizvodi su lice naše tradicije. Mi smo zajedno ponosni na tu činjencu i to je najveći razlog zašto se udruženim snagama borimo da ovi proizvodi što lakše i u što većem obimu nađu put do krajnjih potrošača”, kazala je Bojana Perić i poručila da će Europrom proizvođačima pod okriljem robne marke “Domaće” pružiti podršku na polju marketinga i dizajna ambalaže, kao i pri podizanju proizvodnih standarda na više lestvice, čime se doprinosi širenju ove priče na još značajnije nivoe, kako bi se omogućilo otvaranje novih radnih mesta, naravno povećanje proizvodnje, broja proizvoda i proizvođača u okviru ove robne marke.

Europrom

Foto: Slobodan Ćirić

Među proizvođačima čiji će se artikli naći tokom februara na akcijama u Europrovim prodajnim objektima su i određeni proizvodi Pekare “Beljić” i Mlekare “Kačarević”. Pekara “Beljić” iz Valjeva postoji od 1991. godine, bavi se proizvodnjom hleba i drugih pekarskih proizvoda na tradicionalan način. Zauzima veći udeo na valjevskom tržištu, a sa izgradnjom novog proizvodnog i magacinskog prostora ukupne površine 500 kvadratnih metara, izbacuje 15.000 proizvoda za 24 časa.

“U okviru ove kampanje u februaru mesecu, fokusiramo se na hleb sa ognjišta, napravljen od brašna koji se dobija mlevenjem celog zrna pšenice na vodenici potočari. Nema nikakvih hemijskih poboljšivača kvaliteta niti ikakvih bojenih materija i proizvod se radi isključivo na tradicionalan način. Zahvaljujući Europromu, koji je regionalni trgovinski lider u severo-zapadnoj Srbiji, mi smo naše proizvode uspeli da plasiramo na valjevsko tržište i za sada su kritike jako pozitivne. Imajući u vidu da svi ovi proizvođači predstavljaju robnu marku “Domaće” mislim da bi trebalo raditi na svesti potrošača da kupovinom ovih proizvoda mi zapravo čuvamo životni standard građana na lokalnom nivou, jer što je veći udeo proizvoda na lokalnom novou dolazi do veće potražnje, što opet utiče na povećanje proizvodnje, broja radnih mesta i na taj način mi negujemo lokalizam”, kazao je Aleksandar Beljić iz Pekare “Beljić”.

Europrom

Foto: Slobodan Ćirić

Mlekara “Kačarević” iz Mionice osnovana je 2009. godine, bavi se proizvodnjom mlečnih proizvoda, sira i kajmaka bez kojih su trpeze u našim krajevima nezamislive. Priroda i tradicija su osnovna formula uspeha Mlekare “Kaćarević”.

“Naši proizvodi spremljeni su na prirodan i tradicionalan način bez ikakvih aditiva i bez ikakvih dodataka. Jako smo zahvalni što se nalazimo među proizvođačima pod okriljem robne marke “Domaće”, jer danas u moru industrijskih proizvoda jako je teško doći do potrošača na pravi način, a nama robna marka “Domaće” baš to omogućava. Kao mladoj osobi veliko mi je zadovoljstvo što sam deo baš ovakve organizacije koja se bori za ono što je naše, što je domaće”, rekla je Aleksandra Paunović iz Mlekare “Kačarević”.

Robna marka “Domaće” trenutno okuplja 12 proizvođača i oko 50 artikala se trenutno prodaje pod okriljem ovog brenda. Ne treba nikako zanemariti podatak da tih 12 proizvođača iz našeg kraja zapošljava 300 ljudi, što znači da 300 porodica zavisi i uključeno je u proizvodnju proizvoda robne marke “Domaće”.

Europrom je ideju robne marke “Domaće” inicirao na Sajmu SPREG 2014. godine i tokom prethodnih 5 godina dosta se pričalo o tome, vršene su brojne promocije, degustacije i druge aktivnosti. Iz kompanije Europrom za naredni period najavljuju još agresivniju kampanju, jer su svesni da danas malim ili srednjim regionalnim proizvođačima itekako znači kada su deo jedne ovakve priče i kada se zna da nikako ne mogu da opstati sami.

Europrom

Kao i prethodnih godina, svi proizvođači u okviru robne marke “Domaće” biće prezentovani u okviru “Domaće priče” u Hali 2 ovogodišnjeg Sajma SPREG koji se, kako je ovom prilikom najavljeno, održava od 28. do 30. marta u Omni centra. Prema rečima Bojane Perić, na ovogodišnjem SPREG-u biće predstavljen i novi proizvođač u okviru robne marke “Domaće”, koji se bavi proizvodnjom voća.

M.P.M.

 

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.